Friday, April 30, 2010

It seems that I have to travel alone

Hari ni adalah hari yang last nak beli tiket China Airlines untuk promotion dari KL ke LA untuk Mr. Husband, oh ya, dia sponsor tiket tuk Mira sorang je on the basis nanti ade 3 lagi winners yang akan travel dengan kita. Sebab that is our Anniversary on 21 May 2010 so, Mira memang berhajat lah nak bawak Encik Emran ni pergi same same.. dah tengok dah tiket available.. ade dua promotion currently Korean Air and China Airlines, tapi organizer tak kasik naik Korean Air sebab mase tak sesuai so tinggallah China Airlines. Sekali bile nak beli hari ni, tiket habis!!! sedih tok sah cakap lah.. Raminyer orang Malaysia nak gi LA yer padahal pagi tadi dalam kul 10 mira belek still ade lagi, ingat nak beli after Friday prayer sebab kene confirm mira punyer seat first, sekali dah habis.. waaa nangis tak berlagu

So the other option is to fly with MAS but subject to sponsor's approval , tapi tiket mahal sangat lah pulak, I hope that travel agent manage to get the best deal for me. and the sponsor approve I naik MAS, kalau tak

hmmmmmmmmmmmmmmmmmm for the first time ever, I have to travel ALONE!! Honestly tetibe rase, so not looking forward for that trip kalau kene travel alone... Else, it will be a wonderful trip for me to travel alone with hubby after 5 years of marriage. Of course, Im looking forward to bring Emir, but the ticket.. waaaaa tak mampu....

Cakap pasal Emir, Alhamdulillah, sudah nakal nakal dah, kalau tak, takkan lah mak dia nak cakap pasal trip pi LA kan tang anak dia tengah sakit..





   




1 comment:

toughcookie said...

pasal travel alone ni, last year when jada was around 7-8 months old, i nak ikut hubby pergi london as he has a meeting. the trip was 1 week and since he's accumulated enough enrich points, i dapat ticket free. tapi yang sedihnya, since he travel by business class, my econ seat + bassinet yang i request takde for his flight. so, disebabkan nak sangat pergi london, i terpaksa mengharungi flight 13 jam dengan baby, first time ever for her and i was worried. tapi at least i wasn't alone... ramai parents yang travel alone with a baby. as for you, sure nanti can make friends. tak pun, baca magazines or layan je entertainment on board tu best aje :)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez