Sunday, April 04, 2010

Celebrating my FIL 67th Birthday..

Semoga panjang umur dan murah rezeki.. 


 Balik Melaka, dan pergi makan ikan bakar dekat Serkam Batu. Inilah tempat favorite my in laws kalau makan ikan bakar, tapi sayang sekali tempat yang kiterang biase makan, dah tutup sebab tuan dia dah meninggal dunia baru-baru ni. Sayangkan, business nyer tak disambung. 

Ok, selalu nyer kalau orang luar datang Melaka banyak suke makan dekat Umbai atau Alai tapi rase kalau orang Melaka banyak ke Serkam Batu kot tak pun Anjung Batu.. erkk.. ok ok Mira pun tak tau sebenarnyer..


Overall, tempat baru ni agak kurang tak sedap except otak otak dia, mungkin sebab asyik compare dengan tempat yang kiterang biase makan tu.. hmm tapi tak pela sebab my BIL yang belanje.. so semua jadi sedap kekekeke...


Tapi disebabkan anak teruna saya pegang phone and amik gambar, tak boleh la nak tunjuk ape kiterang makan, huhuu dengan kate lain tak dapat la nak bagi korang terliur hehehe.. Gambar ni pun tak cukup forum lagi.. 14 of us.. seronok tengok my FIL happy, sebab hampir dapat kumpul kesemua anak-anak dia..

Tapi im still looking forward to go to Bagan Lalang.. tapi ye la nak pergi tu boleh bercinta dulu.. mau nak dekat 2 jam kalau dari KL..

And tak lupe juge, Ain (my room mate dekat UTP) dah selamat kan lahirkan anak kembar di Hospital Putrajaya. Anak kembar perempuan dan seiras lagi.. Tadi pergi Hospital Putrajaya tapi tak de rezeki nak jumpe sebab waktu melawat pukul 4 kiterang sampai dalam pukul 2 setengah macam tu. tak sempat nak tunggu sampai kul 4 sebab dari melaka..

Ngeri pulak bile Ain cakap, sorang beranak c-sect sorang lagi beranak normal.. huhu.. kasih ibu kan.. bertarung nyawa nak lahirkan anak. si kakak beratnyer 1.8kg lahir normal dan si adik lahir 2.4kg, name still tengah decide.. tapi alhamdulillah semua sihat.. harap dapat jumpe si kembar lepas ni..





   

2 comments:

BabyBooned said...

satu c-section and satu normal..? urgh. sakit dua-dua boleh rasa. goodness me.

Iryani Noor said...

mak aii, sorg c-sect sorg normal?? kuasa Tuhan kan.. tp yg penting mommy n babies slamat...
btw tu air tebu ekk?? terliurr nyer akuuu... =p

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez