Sunday, March 21, 2010

Penang trip (Batu Feringghi Only)


On the way
As usual, my cheerful son did not sleep along the way, he more enjoyed watching Pocoyo for the 1000th time..


and I couldn't remember when was the last timeI used this bridge to go to the island. Bukan dulu ade tempat nak berenti kerete ke?? sekarang dah tak de erk..


The hotel: Bayview Beach Resort Penang
The room, and this is the first time the bed without Emir sleeping on it.. kan.. kalau tak sampai sampai sure terus tido

mane tak nyer lepas mandi-mandi, dengan rambut yang tak sikat terussssssssssssss ngadap komputer!!

and this hotel has a really big garden. Banyak mat saleh senior citizen, so those yang nak cuci mate, sini bukan lan tempat nya hahhaha,


Hard Rock Hotel
Never that we knew that Bayview Beach Resort is located next to Hard Rock Hotel. So kiterang pun amik lah kesempatan kejap jalan jalan kat sini.. Haa kat sini banyak orang orang muda :D



and Emir really really really nakkkkkkkkkkkkk this shirt since he has another shirt with different color given by my SIL before... So i bought this shirt for him..


Did I tell you Emir loves to wear cap!! So dia nampak laa ini, dok pusing dok pusing dok pusing..


Last last dia amik sendiri and pakai.. and he asked me again to buy this for him.. Sorry laa anak sayang.. ni bukan sepuluh hinggit ke ape kan..


So hampir hampir nak merajuk, tapi sebab kiterang selalu ajar dia, kalau nak ape-ape, boleh amik satuuuu jer, tak leh lebih.. dia pun ok, tapi nak baju.. tapi merajuk jugak.............

Tapi bukan pasal tak dapat cap tu, tapi sebab.. nak aiskrim Haagen Dazs.. amboi!! mak nyer pun baru sekali dua merasa aiskrim tu.. of cos takkan ku beri.. kalau nak aiskrim Milo boleh laa..

The food
Hotel ni laa paling senang sekali nak makan, lintas jalan dah ade kedai makan.. tapi gambar mee udang yang sedap ni bukan depan hotel, ni depan sikit.. kene naik kerete, dekat tempat public area nak pergi beach, tapi not the best part, kiterang tak jumpe Char Kuey Teow

Night Market
Not sure ni hari hari ke or jumaat malam sabtu je, it just like Petaling Street, sile sebut saje ape yang anda nak.. macam macam ade.. yang paling best of course laa hunting for bende yang hargenyer RM4 je hehehee


kalau n ak tau kat mane market tu, ni haa landmark dia, kat tempat ade kapal besaq ni..


Met Pisah
I supposed to meet my UTP's friend, Ujie tapi alaa nak kene turun pergi Queensbay Mall yang sangat jauh dan nak redah jem, alaa malas pulak... Sorry yer Ujie.. kalau nak pergi Mall baik pi mall KL je la kan, aku datang sini pun sebab nak bermalas-malasan.. heheh
But the next day, Pisah (my ex colleague) came to meet me at the hotel.. we chit chatted sangalah lame dari kul 930 sampai la kul 4 kot.. Teman breakfast, teman pi tunggu Emir swimming, lunch same... sampai lah kiterang nak balik.. Thanks Pisah for the Company


On the way back, kiterang lalu jalan Bayan Lepas tu dari Feringghi.. bukit bukau jugak, but the first one hour I zzzzzzz, tak tahan ngantuk, soI didnt enjoy the view. Jage jage je, tengok dua beranak ni sibuk tengok plane, rupenyer berhenti sebelah airport tunggu jet landing.. hehehe ramai jugak orang dok tunggu kat tepi jalan tu.. macam mane pun tetap best!!

Tapi lagi best kalau pergi jalan jalan orang sponsor kan hahahah..





   

3 comments:

nolee said...

wahhh sungguh seronok bercutian..

Syana said...

peace to trademark emir ye... pastu tangan tunjuk peace, mata ngadap laptop...

Iryani Noor said...

weii ko mkn aper tu?? mee udang ke?? terliurr arrrr... how howw... nk ajak laki aku p penang mmg tak der skrg ni kn =p....

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez