Wednesday, March 03, 2010

Blogger's Family Day 2010


Bangun pagi Ahad lepas, berkira-kira nak pergi Family Day ni ke tak.. Dah la Mr. Husband is not around, lepas tu kalau pergi pun, seriously tak kenal sorang pun yang confirm attendance except Nia. Tapi sebab dah janji nak buat nasi goreng, so teruskan lah niat nak pergi. Tak baik pulak janji nak datang tapi tak datang... it is soo not me. 


Emir nasib baik boleh tolerate pagi pagi tu. Tolak dari rumah pun lambat, sampai sampai cakap ngan diri sendiri, sure tak sempat nak tayang muke sendiri masuk paper Sinar Harian or Mingguan Wanita sebab mase tu dah nak dekat pukul 10, Kalau ikut tentative pogram amik gambar ramai-ramai dalam pukul 9.15 sharp. Tapi aci redah lah kan, kalau ade rezeki ada.. 

anak teruna amikkan gambar ni

Sampai sampai, wah canggih manggih dapat parking betul2 depan security guard, tau la kan kalau Lake Garden nak parking macam mane. Mau semenggah dengan nak angkat bakul lagi, dengan nak bawak Emir lagi, bola Emir lagi.. 

 
budak yang tengah tunjuk perasaan

Emir dari jauh dah excited sebab nampak playground yang mau semedang depan mate dia, tapi dah agak dah yang Family Day takkan buat kat situ punyer, sure buat dekat tempat Hut yang besarrr tu. so jalan dan jalan. Emir dah merengek-rengek tak nak bergerak sebab nak main dekat Playground tu. 

 
Amik dari Momguess, i kat belakang nunn sane, sure korang tak nampak nyer

Tapi terpakselah tipu sunat dekat dia kate yang playground tu jauh lagi ade yang lagi besar punyer.. sampai sampai dia tengok dia kene tipuu, haaa langsung tak nak cooperate, muke toya and masam, tanak join main semua.. Tapi mak nyer nasib baiklaa.. sampai-sampai ngam ngam dapat amik gambar.. Emir pulak tak dalam gambar sebab sibuk merajuk.

 Keluar Sinar Harian hari ni...

Okeh sesunguhnya yang kenal adalah sorang saje Nia yang lain tu kenal name laa sebab Mira kan rajin masuk contest, so puan puan penganjur contest tu mira boleh cam la, tapi malangnyer tidak la banyak gambar yang amik sebab pakai phone jer + Emir merengek..

 
Nampak tak Mira kat mane :p, yes temanyer BIRU

Tapi tengah hari tu entah mood ape datang, dia nak main bola, tengah-tengah panas terik tu. and the best part nak main ngan mak dia.. share ngan orang lain tamoo.. mak nyer ngan pakai skirt belasah la main bolaa.. 

siap ade clown lagi tu..

Tapi kiterang balik awal, sebab tak tahan panas, tapi.. tak de maknenyer sampai-sampai tempat playground tu ade orang nak suruh tunaikan janji, so kite ni kasik la can kat dia untuk main.. mak aii, budak budak ni memang tak tahan panas betul.. Mulut Mira ni berbuih laa cakap, jom laa balik dah tak tahan panas, last last keluar dari Lake Garden kul 1230.. so imagine macam mane bahang nyer kan kan..

 
with Nia

Err ade sesi pertukaran hadiah, tapi mira tak ingat mira bagi pade siapa and siapa bagi pade mira.. Ampun yer.. Dapat kain dari orang itu.. cantik!! Terima kasih banyak-banyak yer.. kalau bump into my blog, please introduce yourself yer.. Lepas tu jumpe Atie, sedara Niza, Niza pulak tak datang. Sepupu depa ni, kecikkan dunia..

tengah tengah panas..

Balik jer kasik mandi Emir, Emir main komputer 15 minit and kiterang dua dua terus kedebummm TIDOO!!! penat hehehe





   

6 comments:

mummy_ayu said...

yes we meet that emmira..sowie la kalu tak berapa sembang..terkejar kejar ngan Ian & Iris..apa pun nice kowing u & Emir..encem sungguh..hope leh together gether lagi kan...

mummy_ayu said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Em's Family said...

mummy ayu: its ok, everybody pun sibuk ngan anak-anak, mira lagi lah dengan tak de laki, dengan si kecik yang nak berkepit je kan ... anyway thanks ya

Iryani Noor said...

uittt ko pegi ker.. aku nk p tp xder geng.. farid keje aritu....

nizafauzi said...

mira!!

kt nak pegi, tp opah kt buat kenduri plak aritu..kene balik kg..

tula, ati ade cite jumpe awk.. kt bgtau die >> kalo jumpe emmira tegola.. die kwn kt kat ey.. :)

kalo tak bole gossip kan?? iskk

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez