Monday, February 22, 2010

Off to Birthday Party

Bile dah ade title Ibu, Mummy, Mama, Bonda, Emak, automatic bende bende pasal Anak akan didahulukan. Orang kate, kalau ade tiga orang lemas, bapak, mak n anak, si suami akan capai bini dia dulu and si ibu akan capai anak dia dulu. in this case, kesian si suami sebab tak de sape nak tolong dia. :)

Emir tried to protect my SIL's hamper

Macam I sekarang, duit banyak habis untuk Emir, yes, dengan sekolah dia, dengan hari hari bende yang dia, kasut baju ape bagai, semua untuk dia, which I dont mind. Biase a orang tengok ibunyer agak selekeh kan, sebab duit semua banyak untuk si kecik yang tersayang tu.

So same jugak la, ok sebelum tu, jangan amik hati yer.. kalau diberi pilihan nak pergi kenduri kawin atau birthday party, I personally choose birthday party, tapi bukanlah birthday untuk orang tua tua macam kite ni, birthday party untuk budak-budak. Sebabnya, kite confirm tau, kalau birthday party, mesti ada ramai budak-budak, so Emir akan dapat kawan, lepas tu kite tau, mesti ade kek, kek dia sure comel-comel, lepas tu pulak mesti ade deko deko yang colorful. with the balloons and party packs.. usually I always make an effort to attend to any birthday party. It is a fun occasion.

Jadinya, minggu lepas pergi birthday party Kak Mus's daughter, Kak Mus is one of my colleague (will be ex colleague :p) untuk sambut her daughter 1st birthday. Seperti biase ingat cake cutting pukul 430, menatang lah kiterang menapak 430 petang dekat rumah Kak Mus, sekali datang, kerete pun tak banyak, rupenyer kiterang ni 1st guest..ekekek semangat tak semangat kan.. Padahal nak datang tu punyer la kelam kabut siapkan semua orang by 430. 


Last last cake cutting nyer pukul 630. tunggulah jugak since dah datang kan. Emir masa mula mula datang agak lah meragam sikit, tapi lame lame tu getting better. Lambat sikit nak panas enjin mamat ni.. kek nyer sangat cantik, tapi dalam hati, i know i can do it.. cewahh macam perasan. 

Encik husband kate, mane pergi project buat cupcake ape bagai.. i cakap, nanti i dah berenti keje, ade break sekejap, mase tu i akan bertukang balik buat itu dan ini, even rase nak buat birthday cake untuk diri sendiri.. hmmm menarik kan.. tak sabar nak main balik dengan fondant and gumpaste..dah berangan nak buat itu dan ini, tapi biase laa tak tau jadi kenyataan ke tak..

Anyway, ade satu lagi family gathering among bloggers. kalau nak tau detail boleh click sini.. tapi sunggulah Mira ni tak kenal sape pun except Little Mama and saya si kerdil ni pun rasa tak mungkin Kak Ros tu kenal kite kan.. attendance kene confirm before 24 feb ni, location dekat Taman Tasik Perdana, kalau ade sape2 yang nak pergi, let me know yer.. boring laa kalau pergi tak de kawan, nanti macam kera sumbang pulak kan hehehe.. tapi yang tak best tu, 28 hb ni Mr. Husband ni pulak tak dak, pergi daki gunung kat Pahang.. hmm yes yes, laki saya sekarang ni keje dia panjat-panjat gunung, aim dia, mesti lagi kurus dari bini dia.. Saje je kan.. Again, sape-sape yang rasa nak pergi tu, habaq mai naa..

p/s Gambar kek je ade.. gambar lain telah didelete oleh Emir.. 





   

2 comments:

unlisted_one said...

dah lame teringin nak beli kek mcm tu, tapi cuma berbaloi kalau kita buat birthday party kan.

kalau tak silap, gathering tu last confirm esok before 12 am kan? i pun terasa nak pegi, tapi takut jadi kera sumbang juga ler..hehe

BabyBooned said...

psst, kek tu mmg cantik, tapi yesss u can definitely do it ;)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez