Monday, January 11, 2010

Dah lege...

 


Tahu tak orang perempuan ni sebenarnyer mengade ade banyakk sikit.. kalau laki makin tua makin miang kan huhu, kalau perempuan makin tua makin mengade..

Kan dua tiga entry, mira asyik sangat cerite pasal stress stress.. sebenarnyer itu nak bagi hint je.. walaupun orang yang nak dimaksudkan tu tak paham-paham.. rase dia tak bace pun blog ni.. tapi sikit-sikit ade jugak la keluarkan.. tell you the truth.. i nak bagi Mr. Husband paham.. adoiiimak, agaknyer orang laki bab2 ni dia slow kot.. tak pun buat-buat tak paham, kalau paham nanti leceh pulak nak layan kan..

ok actually everyone knows that i really have a hardtime at my work, that one sudah diwar warkan sejak berkurun lamenyer, tapi cuma sejak kebelakangan ini, stress tu makin menjadi-jadi.. dan palinggg stress, bile kite stress, orang yang paling dekattttt dengan kite, in my case laki saya laa, buatt bedeekkkk jer.. mira pulak malas laa nak initiate kan..

nak update blog cerite best best pun tak de mood.. bile type sepatah dua patah, rase macam cheating.. ye laa mood tak best.. lagi mau cite pasal happy happy..

tunggu sehari tak de bende, dua tiga hari pun tak de bende..tak leh jadi ni.. pelik laa jugak, dia tak perasan ker.. bini dia ni kalau masuk kerete mulut tak berenti menceceh pasal tu pasal ni.. ni masuk kerete senyap.. lepas tu moody.. makin hari makin moody sebab rase macam tak de orang heran..

so hari ni.. haa meletup laa, tak gaduh tak ape pun.. mira buat muke sengal.. lepas tu mr husband amboi amboi suke suke hati je bengang lepas tu tak nak masuk rumah.. kene cari dia dekat condo punyer lounge.. so one to one punyer story.. haaaa bile dah cerite

LEGA!!!!!!!!!!!!!!

now i get back my smilee... kepada Mr. husband.. harap lepas ni pandai laa pujuk.. dah kawin pujuk laa lebih sikit.. setakat sekali cakap tak main laa.., pakai Facebook pulak nak bagi message.. tak class betul :p bukannyer susah pun.. kan kan kan..

p/s agaknyer cerite pasal laki bini ni, i wonder what will my father comment hehehe... kurang berkenan sikit ayahanda saya ni cerite pasal hal rumah dan tangge..





    

6 comments:

kirana said...

hahaha sama la kite mira oooiiii
depa buleh buat bodo tgk kite dok muncung ..gerammmmmmm sgt2

buleh buat mcm tak da apa tu..haihhh letih nk merajuk2..tap merajuk gak

jojoe said...

dlm kursus kawen pun ustaz dah bgtau org laki. org pmpuan kalo stress dorg nk anda dengar itu je.. Org laki mmg kureng peka kat sini.. kalo kita masam muka insted of bertanya lagi dorg jauhkan diri.

we just want a shoulder to cry on!

Iryani Noor said...

ahahah org laki mmg mcm tu la...
laki aku pon samer..
kengkadang tu kalu kite merajuk pon die tak perasan.. wat bodo jer..
smpi adek aku kena msg die cakap yg aku tengah merajuk...
ampesss btul...
tp laki aku slalu ckp, "kalu bie tak ckp ngan org, mcm mana org nak tau aper yg ader dlm hati bie tu??".. eheheh...
so pendek kata, communication antara husband n wife tu penting.. pasnih xbley la nk majuk2 lg =p..

BabyBooned said...

hehehe bagus la things are settled ;)

Em's Family said...

kirana: kan kan,.. i think itu memang dah ade hormon kot.. :D hormon buat tak paham

jojoe: agree with you, we just want a shoulder to cry on

yani: betul betul, kite ni saje je buat buat nak mengade so mesej sampai sikit kan

Babybooned: almost there.. but not fully lege

Asiah Abd Jalil said...

Suami saya sangat takut kalau saya merajuk. Sebab sekali saya merajuk, mau makan tiga empat hari, sometimes seminggu. So kalau dia dah cium tanda-tanda akan merajuk, cepat-cepat dia bertindak. Prevention is better than cure, beb!

Kalau saya merajuk, saya akan buat kuota, satu hari boleh cakap hanya tak lebih 50 perkataan dengan encik suami. Cakap yang penting-penting aje, contohnya, "Baju kat sana..."

Hah, kan gelabah encik suami, kalau bini dia yang bercakap sejuta perkataan sehari, tiba-tiba reduced to 50 words aje?

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez