Friday, December 25, 2009

Panggilan pagi!! -- erk pagi sangatlah

My mum called just now and this is how was the conversation

Mama: Mira, baru bangun tidur ker.. -- mase ni dah pukul 1030 pagi, semalam tidur pukul 2 hehe alasan, two heroes still zzzzz
Mira: Taklah, (walaupun suara baru bangun tido), tak laa baru, tapi tak de la buat ape2 lagi (memang pun, tengah sibuk browse internet)
Mama: Hari ni ade rumah tak
Mira: ade kot (cadang ngan naz nak pergi office hari ni - CANCEL)
Mama: Haa kalau macam tu, mama nak datang rumah la, dah lame tak datang rumah.. (gulp)
Mira: Mama, tak  boleh tak b oleh, rumah tengah disaster.. (yes, it is indeed true)
Mama: Tak pelah, bukannya ape pun
Mira: Tak boleh, tak boleh, esok mama datang, mira masak lunch yang best sekali okeh
Mama: Laa tak boleh pulak ke
Mira: Hari ni tak de lauk, esok mama datang, mira masak special punyer
Mama: Haa yelah yelah..

Phew!! hehehe Takgune punye anak kekekee, padahal mira ni setiap kali balik Kemensah, ajak mama baba datang rumah, bile derang nak datang, tak  bagi pulak.. ish ish ish.. nasib baik mak sendiri.. it if it was my in laws, takkan nak cakap macam tu.. berserah je laah.. jeng jeng jeng..



4 comments:

Naz said...

hahahaha x senonoh la u ni.. btw, i pun x gi opis today.. sib dah submit timeSHIT smlml..

jojoe said...

aiyo in laws i dtg x penah bgtau.. tetiba je terpacul. bnyk kali pulak tu. mmg selalu i heart attack.. sib baik dorg sempoi tp x best jugak la esp kalo caught in my pajamas!

JOELY said...

isk3...mira..mira..slumbernye ko....hihihi..lawak ler...

Em's Family said...

jojoe: caught in pajamas ok lagi, jgn nightie hehehhe

joely: tak pe mak sendiri :D

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez