Sunday, December 27, 2009

Datang rumah

So finally, the whole family except Che Yah and of course Saffuan came over to my house for a lunch. And as promised yesterday, I was super duper one busy woman cooking what she call special. Hubby was kind enough mopping the floor and cleaning the guest toilet and only after he finished everything, he woke me up which was already 930 am. So being me, I loved to take my own sweet time on the bed before start my day.

So, I started cooking around 10:40 and I made a big mistake - masak dessert dulu, and as usual Caramel is my choice, but not today, the sugar became too sticky and it took me an hour to get the right melting sugar. I have planned what to cook - sambal udang masak petai, roasted honey chicken, bendi + ikan bilis, sotong goreng tepung, and soup. Simple kan buttttttt sambal tak buat lagi, ikan bilis tak kopek, pastu nak blend, sotong goreng yang banyak ituuu, nak buat satu satu.. and the best part, terlupa nak keluarkan ayam pagi pagi, so nak kene handle ayam yang keras tu.. Nasib baik dah siang udang and sotong the night before.

Mr. husband walaupun tak sihat, tapi dia gagahkan diri tolong buat carrot juice. Thanks honey!!

And Im done with cooking around 3 and lucky me, they came around 3, setakat tunggu nak siapkan meje.. kalau tak berlapar lah..


Jiji and Akhir -first time datang rumah


My mum was beside my father, tak pakai tudung, so tak leh nak amik gambar..









Tak sure la kenape dua beradik ni amik gambar sendiri, tahu tahu ade gambar dalam my phone.. and not sure why Mimi berkenan dengan topi mickey mouse tu :)

p/s Alfatihah tu kawan hana, arwah Reza, i tak kenal arwah personally, tapi selalu tengok hana post gambar-gambar sebelum sebelum ni dekat blog.. thats why rase macam dekat.. meninggal mengejut (i guess) masa dalam perjalanan ke surau untuk solat subuh, meninggalkan seorang isteri dan seorang anak lelaki yang nak masuk dua tahun.. moga arwah ditempatkan orang yang beriman. Al-Fatihah..

macam mane pula bahagian kite yer?? dekat mane Allah nak panggil kite? Ke Surau?? Hospital?? Rumah sendiri?? Atas Jalan?? Allah Maha Besar.. doa lah supaya nyawa kita dicabut bukan di tempat-tempat yang tak diingini, berdoa supaya kita meninggal bukan dalam keadaan mengaibkan, berdoa supaya kite meninggal dengan baju dan kain masih lekat di badan kita.. paling utama berdoalah supaya kita mati dalam lafaz kalimah syahadah..

dan untuk kita-kita yang masih ada orang yang kite sayang kat dunia ni, share your love and ensure that YOU SHOW YOU LOVE...







1 comment:

Naz said...

your dishes look yummy!! hahaha.. sorry la bab2 makanan ni mmg sentiasa yummy for me.. ;p

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez