Wednesday, May 06, 2009

Emir Sports Day - 17 April 2009 (an outdated post)

NOTE: ALL PICTURES BELOW CONTAINS ONLY EMIR'S PICTURE. IF YOU WANT TO SEE MORE, PLEASE CLICK
HERE :)

Picture worths a thousand words..




Hari ni, Emir kene bangun lebih awal pade biase. Selalu ibu ngan papa hantar sekolah dalam pukul 9 cam tu. Emir memang selalu late comer, lately sampai sekolah nak dekat kul 10. Malu Emir, tapi hari ni pukul 8 teacher dah suruh Emir ade kat sekolah, mau tak mengantuk...

Pukul 930 pagi baru teacher keluarkan kiterang semua dari dalam sekolah. Bile keluar, banyaknyer mak bapak orang lain datang. Eh Emir dah nampak kerete Citra papa, mane pulak pergi papa ni yer..


Mule-mule kene marching satu round, mase marching tu lah Emir nampak ibu. Ibu duduk barisan kedua, patut lah Emir tak perasan. Tak sangke pulak Ibu datang, Ibu kate ibu tak leh datang sebab banyak keje. Siap bagi tahu teacher lagi, I think she changed her plan, takkan la dia tak nak tengok anak dia Sports Day. First Sports day lagi kan..



Papa pulak seperti biase, nun hujung kat sebelah kanan sekolah, dapat spot baik nak amik gambar lah tu. Lepas marching kiterang kene nyanyi lagu Negaraku. Emir tak nyanyi pun, tak pandai nak sebut. Lagu Akademi Fantasia Emir pandailah hehehe.


"your parents not coming is it"
"no lah, they should be here any minute, i think mummy is late, she couldnt leave the house without makeup"
"my ibu very cincai, sometimes, baju merah, tudung kuning" --- oo ngumpat ibu yer..




Apelah si Irfan ni, kan si Vaneesa dah potong. He should run not take his own sweet time viewing the crowds. Oh man, please I need to win..

Note: The game called "Recycle Collector". The kids have to pick up all the recycle items on the ground at put into the basket. They have to run from one end to another end. After they have made one cycle, another kid will take their turn. The first team who collects all items would be the winner.

How was Emir doing? He has done a great job. Well, he actually did what he supposed to do, but in his own way. No picture was taken during this time. I did snap few pictures but unfortunately Mr. Husband didnt upload it into his flickr. Mr. Husband on the other hand, was unable to take any pictures, i repeat no pictures at all, as his spot has been blocked by this one teacher. If you asked me, I dont mind to stand up and blocked other parents, haha or asked the teacher to move a bit. but yelah, Mr. husband kan gentleman.. huhu

Back to Emir. He walked steadily while his eyes was staring at me. and me, "Emir, run run" you know how far I could be if Im in the hyper mode. huhu. Luckily, his team was still the winner despite Emir berjalan macam pengantin. huhu, sebab team lagi satu ade budak nangis. hehehe

Yang ni pulak game Ibu dan Anak, bapak dengan Anak, sape volunteer boleh join. Mule2 Emir dah nampak Ibu berator nak join, sekali Emir rase lepas ibu nampak kene tiup belon, dia cancel. Ibu badan je besar, tiup belon tak larat, mane pernah Ibu tiup belon untuk Emir. Nasib baik papa sporting ganti tempat Ibu.

Papa tiup sungguh-sungguh.

Papa tiup belon, Emir kene run masuk belon dalam basket hitam tu. Papa ni betulla, tiup belon besar betul, Emir nak tengok jalan pun susah, Tahulah gagah perkasa..



Kalau tak gagah, takkan tak boleh menang kan. Mesti menang punyer.. eh Emir pun terror tau, kalau Emir tak lari betul2, mesti kalah jugak. Ibu --- memang dia lari betul2 punyer.. Tapikan sebenarnyer Papa lawan ngan sume mak mak, huhu patutlah boleh menangkan.. kehkehkeh... Gasaklah yang penting, papa ngan Emir no 1..

With my beloved Ibu. Gambar ni tak nampak pulak Ibu tengah pegang 2 trophies Emir..

Sorrylah muke cam terkejut sikit, confuse pulak kene amik hadiah dari teacher sendiri, sebelum ni rehearsel bagi buku je, ni trophy.. Anyway, its not about the winning, is all about spirit of the game and teamwork.

3 comments:

kirana said...

TAK ACI EMRAN LAWAN NGN KAUM IBU :P
HAHAHA

TAHNIAH EMIR...CEWAHHH

GAMBAR NO 2 TU HENSEM..ALA2 PEMAIN BOLA APA EK..MCM LEPAS PENAT MAIN SUKAN GITU..SUKA2

Anazam said...

Did i told you before that he is soooo cute???? Tetiba nak beranak sendiri plaks ... hahahah

BabyBooned said...

oh yay emir memang! mesti u excited sgt sgt kan mira?! i know i'd be jumping up and down macam org mereng if it was me. hahahaaa..

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez