Sunday, January 11, 2009

Emir @ 2 years 6 months

Lame ibu tak update pasal Emir, banyak gambar Emir jer. Anyway, this will be a quick update as I am busy these few days after my mum's maid return to Indon. Btw, we just received a news that one of my dad's cousin passed away due to heart attack. I never knew him personally and the last time I met him during his wedding 2 years back. Allah nak ambil nyawa kite bile2 je kan. Alfatihah to arwah Uncle Wan Sulaiman..

Back to the topic, Emir becomes more talkative and funny. Seronok ok layan budak baru cakap ni. Jujur je..

1. Emir ade ciri-ciri "Pengembala kambing", oh ya, last time when I was in UTP, my roommates loves to call me Pengembala Kambing cos I love to tease them and now Emir follows my step. lagi bahaya baru 2 tahun. Kalau dia nak pergi bilik air, he will tell me "Abu, emir po-po" padahal tak de pun.. , tapi kalau dia tanak masuk bilik air, tengah po-po pun dia kate "Emir tak po-po"

2. Suke report, at one time we were at clinic, and Mr. Father "scolded" him and I could hear from far, even satu klinik pun boleh dengar "Abu.. papa wat Emir!!"

3. Kalau pagi-pagi nak pergi sekolah, banyak lah pulak songeh dia "I want sleep", "air hot", nak gosok gigi sendiri, semua nak buat sendiri lah.

4. Since my father dah officially retire and duduk rumah je, Emir dah tak heran dah dengan atok dia. Kesian atok dia, atok panggil, Emir buat tak reti je.

5. Loves makanan makanan yang tak berkhasiat. Ice cream, chocolate, oh ya, he loves cendol kat melawati tu.. Kalau lalu je, "I want eat, i want eat"


Ni atas ni, aksi Emir makan cendol and makan char kuew tiau kat melawati tu..
6. Dah makin senang sikit nak pergi jalan.. :) Tak yah nak bawak satu bakul besar tu dah..

7. Senang muntah, dia tak boleh terlebih makan, tapi Emir sendiri tak tahu nak control dia dah kenyang ke tak. Kadang, bile tekak dia loya jer senang nak muntah, tu yang kalau bawak pi makan kat luar, memang suspen je la.. berape kali dah termuntah kat restoren orang.. ampun laa sangat2.

8. Loves water, loves water. budak mane tak suke kan..

9. Ini paling tak best untuk mak dia.. still breastfeeding.. Boring dah..

10. And one personality that I observed as a mother, he is really determined, if he wants, he will ensure he will get it. Sampai termimpi-mimpi ok.

Besar dah anak ibu ni.. cukup lh sepuluh, actually setiap hari mesti ade satu bende baru. tapi takkan nak tulis semua kan Emir.. Emir.. we love you!!

4 comments:

kirana said...

hiks..ABU menten tu hihihi..

dee_dee said...

emir cute... still remember ameer??? pun dah banyak bercakap dan agak laju sampai tak sempat nak kejar....

BabyBooned said...

bestnya emir dah mula membebel ;) laa hai.. ingatkan gibran is the only kaki muntah here. ada gang!

Ibu Emir said...

kirana: haha, ABU laa kot sampai ke tua. huhu

dee_dee: yeah yeah, i remember ameer, dah lame tak tengok u update blog..

BabyBooned: Oh Gib pun same ker, elok sangat la tu..

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez