Wednesday, November 05, 2008



Hal orang

yes, I know, I have my own problems that need my immediate attention. But, this real life story really attracted me and deep inside it touches woman's heart (for those who follows).

Yeah, you get it right. It is the "war" between A*bby and N*orman. Based on the fact and what have been presented in media, I am at A*bby' side especially during her interview with Melodi. I could see the burden and heartbroken direct from her eyes.

I think I am more comfortable to write this in Bahasa.

Kadangkadang terfikir macam mane laki boleh bertindak sampai tahap tu. Masa nak kawin, kitelah intan dan payung. Banyak orang bagi alasan yang bini tak pandai jage suami which I think it BU**SH**. Bini lawa pun bila niat tu dah ade, semuanya dijadikan alasan.

It hurts bile gaduh laki bini. It even more hurts when it involves "mean" words. (ok, back to English :p) Married life is full of challenge and ups and down. It can easily influence your other personal things such as work and it too can have a big impact on our health. Yes, no smooth sailing. I agree that 5 years adjustment is crucial.

and we are in our 4th year.

Yerp, we argued a lot. but since tidur sebilik, katil satu, bantal pun kongsi.. gaduh tak lame :D And sometimes the funny thing, we didnt talk, tapi bende2 yang jadi rutin akan tetap jadi rutin. Macam hati tengah panas, kalau boleh nak "belasah" je laki aku ni, tapi bile turun kete, still salam-salam, cium-cium (wekkk).

Always in my prayer, I pray for the best for us here and thereafter. But, if his heart has switch to someone else, and I have to share my love, I just hope he will tell me the truth. No doubt he has the right to do so.

Tapi kan bang, kite ni cantik per. badan je besar..kehkehkeh.. Speaking of badan yang besar, just for my record, im trying hard rite now to reduce my foods. Waaaaaaaaaaaaaa

14 comments:

a wife, mother and an employee said...

i like this entry. about relationship bwteen husband and wife. mira, u ada tengok ayat-ayat cinta tak? indon punya movie. I like the movie. so beautiful. sangat touching.

Shila said...

kak mira, pagi td i dengar hot.fm and fafau mentioned, "norman hakim terima dengan rela hati jika itu takdirnya dia menjadikan memey bini namber dua..."

i was like what????? tang bini namber, pandai je nak terima takdir. hampeh. thousands times hampeh. +P

after the three kids, kesian lah abby tu kan..after all the statements the husband has given to media, mesti dia sgt hurt skarang. kesian diaa

kirana said...

cutenya gambar atas tu :) hihhihi

mmg skrg kite pon geram ngn Normiang tu...penat2 bini dok ngndungkan anak dia..pantang pon tak habis lagi..mcm2 dia wat..geram sgt2..
kite yg ngndung ni dpt rasa kepenatan kesedihan yg abby tanggung nk jaga anak kecik lagi..nk bwk perut lagi..mgm sengsara la kalo srg2 tanggung

org laki ni pon satu hal...sket2 cari alasan jer nk gatai tuuuuu
ish geram tul!

Ibu Emir said...

yeah, every keeps talking about ayat-ayat cinta.. wanna get a cd asap. if not im totally lost!!

shila: series dia cakap macam tu?? kureng betul.. kawan tu dah kasi 3 anak dah kat dia. memang dia ade right, but i dont think its appropriate to say out loud at this point. kirm salam la lu.. he is a TOTAL JERK!!

kirana: you, i like NORMIANG heheheh. memang betul pun!!

Cik Kiah said...

sometimes manusia ni tak penah puas...Allah dah kasi bini yg cantik & pandai jaga diri dan anak2 yg sihat sempurna,still tak bersyukur....bila bala menimpa,jgn ckp dugaanlah...takdirlah...macam2 alasan...Allah tu Maha Besar...

Tekanan mak nok!

btw,u should watch n read ayat2 cinta...sapa2 yg hati kering tu insyaAllah boleh lembut...probably normiang tu pun boleh baca...or patut rendam je dia...hehehe....

ira said...

LOL.
Normiang.thats a good one.hehe

Ibu Emir said...

cik kiah: do u have the CD? kalau ade pinjam leh?

ira: yerp, NORMIANG!!

Cik Kiah said...

takde...buku pun pinjam my aunty...nanti aku try cari cd yek...

Ibu Emir said...

ok, once ade kasik tau same gue

BabyBooned said...

hehehe... yes, that Normiang is a good one. wait till i tell H.. mesti gelak max.


i like this entry, mira. and the picture of u two is just soo cute

Ibu Emir said...

NORMIANG not RULES :D

awin said...

mira,

love ur entry this time, very meaningful! as perempuan, we just can pray hard so he remain ours, kekal smpi akhirat

dee_dee said...

movie ayat2 cinta mmg best tapi saya tak tau lah boleh jd mcm aisyah ke tak.... erm...

Ibu Emir said...

awin: kite boleh banyakkan doa.. n banyakkan sabar :)

dee dee.. ade cd tak? tengah mencari ni .

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez