Sunday, August 17, 2008



Sehari di Playground

Hi kawan-kawan Ibu, selalu Ibu je yang cerite kan, kali ni Emir nak cerite pulak. Mmm, ape nak cerite yer.. Haa!! Hari ni emir nak cerite pasal Emir pergi playground, alaa bukan kat mane pun, kat bawah rumah ni jer. Pergi playground kat bawah ni pun naik kerete.. nak tahu sebab ape, selalunyer Emir dapat pergi playground kalau Ibu dengan papa amik Emir awal dari sekolah. Sebelum sampai tempat parking memang lalu playground dulu. Kalau papa kesian, papa stop kan lah kejap.



"Ya Allah ya Tuhanku, jangan laa kasik Emir jatuh hari ni.. Amin..."



Mule-mule Emir main slides, tapi kalau emir turun, Emir akan turun semput semput sebab Emir takut kalau laju sangat, terslide sampai ke bawah pulak kan..



Ok, lepas dah boring main slides Emir akan main bende ni kat tepi slides.. Ape orang panggil erk.. bende ni setakat pusing je, saje nak relaxkan papa ngan ibu kejap, kalau tak penat derang dok kejar Emir.



Emir rajin jugak panjat besi ni, tapi setiap kali Emir nak panjat mesti jantung ibu ngan papa berdegup.. ye laa bende ni besi. Ibu ngan papa mesti keliling Emir mase ni sebab tu lah no picture was taken kalau emir panjat bende alah ni



Main ni tak best pun.. yang best sebab nak panjat je!! kalau panjat emir memang pantang kalau papa ngan ibu pegang emir..



Main jongkang jongket pulak, terer tak Emir panjat sendiri.. psstpsst tahu tak dekat belah lagi satu tu sape yang selalu duduk.. IBU!! kuatkan bende ni.. papa kontrol macho, tanak masuk campur.. ibu je selalu join emir..



"5 minit 5minit, Emir nak main Swing dulu.."


Main swing!! tapi satu laa dekat sini tak de buaian macam dekat KLCC tu yang sesuai untuk budak baye Emir.. Tapi belasah jelah,kalau tak main rugi pulak kan..



Hahaha, Papa denngan Ibu ajak Emir balik. Emir kat atas ni,macam mane nak balik.. hahahaha..



Lari!! Papa dah ajak balik dah!!



masuk bawah ni, papa ngan ibu kan tinggi, mesti derang susah sikit nak kejar!!



Cukup laa tu, oklah Emir balik. basuh tangan dulu.. Nanti kejar Emir lame-lame kang, Ibu ngan papa kurus pulak.. hehehe

8 comments:

AM said...

comelnya Emir! happynya dia main swing!!!

kirana said...

sukaaaaanya diaa

Emran Mohd Tamil said...

:D

Mummy Rizq said...

dah besar lah emir nie.. baru dapat hair cut ker???

a wife, mother and an employee said...

emir is big boy now..dah besar..ehem..emir tak mintak adik ke mira? :P

babynadhrah said...

jelesnyerrr... nadhrah pun nak main kat playground jugak... tapi nadhrah tak reti jalan lagik... huhu

nurul said...

cutenye.. masuk contest suke menang... ;)

Ibu Emir said...

am: yeah, emir memang playground aDDICted

kirana: suke!!!

mummy rizq: dah lame dah new hair cut, tapi ta post je kat sini

ariifah: tiap kali cakap nak baby ke tak, emir mesti geleng kepala.. macam mane tu :)

babynadhrah: tak lame lagi tu nadhrah, tengo abang-abang kakak2 main dulu ok, belajar skill

nurul: dah tak leh dah, terlebih umur, selalu contest sampai 2 years old je

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez