Friday, May 18, 2007

Why??

Yesteday hubby and I visited our niece at HUKM. She admitted becos of dengue. Anyway, her condition is stable and just waiting for another day to discharge. Being myself, I always avoid to go to pediatric ward coz I couldn't see our little kids sakit, cucuk sane cucuk sini.. tak boleh laa, i can easily cry becos of that..

So, yesterday, there was a baby beside my niece's bed. Baby tu tekak nyer kene masukkan ape bende tu, i tak sure yang nak bagi die makan, and he/she was choking. Terbatuk batuk tak berhenti-henti. And her/his parents were not there!! Damn it.. Aku ni memang naik menyumpah betul kalau tengok orang yang takde hati dan perut. My BIL is a doctor there and he told us memang parents budak ni tak jenguk pun. Datang kejap lepas tu balik. Therotically speaking, of cos u cannot do anything but you are almost welcome to give moral support to your baby. Belai die, inform your baby you are there..

Tak boleh terima betul, no matter how bz u are, parents ade dua, satu mak satu bapak, so boleh lah alternate. mak tak boleh, bagi laa ayah boleh. Thats y, im sure a lot of cases out there. So now we should understand y our old folks home tak cukup. Kadang-kadang tu tak yah lah nak salah kan anak-anak, sebabnya mak ayah yang ajar anak-anak buat macam tu. Anak sakit, OUTSOURCE dekat orang lain.

Yes, I geram. Buat anak pandai, jage anak tak pandai. So whats the purpose of having a kid?? Nak tunjuk u pun boleh produce?? Nak tunjuk u sihat dan kuat macam Tiger?? Hell you!! Ok, ok mind you this is the only channel i can express my thoughts ok.. Sedih sangat, anak i sakit sikit, i terus ambik EL.. ni anak masuk hospital die boleh pulak biarkan macam tu je..

Anyway, please pray for that baby. He/She is suffering from a lung infection.. And honestly, since yesterday, muke baby tu terbayang-bayang dalam kepala ni, patutlah aku ni tak leh jadi doktor, cepat sangat kesian..

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez