Thursday, December 28, 2006

Emir @ 6 months

DITULIS PADA 29 DEC 2006..

Pejam celik pejam celik tak sangka Emir dah masuk 6 bulan. Dalam 6 bulan ni banyak sangat perubahan yang berlaku, baik dalam hidup mira, em mahupun keluarga mira. Almaklum mira masih lagi tinggal rumah mak.

Dulu rumah sunyi sepi, bising tu bising jugak la tapi tak de dengar suara budak kecik, sekarang ni rumah ni bergema dengan suara Emir, nak nak sekarang ni Emir suke buat bising.

Dulu jugak, kalau boring, semua tengok TV tak pun tido, tapi sekrang kalau boring, semua akan carik Emir

Dulu kalau bertekak laki bini, lambat sikit nak baik, tapi lepas ade Emir, cepat pulak boleh baik..

Emir sekarang dah pandai kenal orang, hari tu mase pi kenduri maunyer die buat perangai tapi mase jumpe Auntie Chor (hana) die senyap sket, (Note: Sorry Nad & Ujie n friends, sebab hari tu menyusahkan korang)rase muke kiterang still same lagi kot even though mira dah chubby. hehe.. So Saffuan, confirm Emir ni takut ngan awak.. Tengok la gambar-gambar ni senang nak cerite..





Emir sekarang dah makan, tengok la betapa comot nyer die makan. Yang kuning dekat atas hidung die tu, kunyit. Letak sebab die selsema, petua tu, campurkan kunyit dengan cuka, tapi elok dengan kunyit hidup, better than bagi die makan drug. Nak kate berkesan, tak de laa, tapi boleh laa..



Emir sekarang dah nak belajar duduk sendiri, Emir suke main kertas. Kiterang selalu acah die, letak kertas dengan handphone atau ape2 lah sebelah-sebelah, confirm die akan amik kertas.. tapi kalau letak laptop, kalah laa.. Kire kalau tengok, die ni suke bace buku ngan bab2 IT ni macam papa die..



Ni gambar mase pergi Birthday Party, dulu mase die kecik dulu bile tunjuk die Ronald McD ni menangis sebab takut.. sekarang Emir dah macho dah.. hehe



Mainan ni kiterang panggil khemah die.. selalu letak die main kat sini.. Sekarang Emir ni dah lasak sikit, kejap je dalam khemah tu, lepas tu die dah jauh melencong dari khemah die..



Tengok laa, Emir sekarang dah boleh kacau auntie n uncle die main Monopoly. Setiap kali emir kacau, meriah laa satu rumah sbb Emir kacau hotel and card derang.. Please note that this Monopoly ni dari zaman mak kiterang kecik2, bertahan sampai sekarang.. Pemberian arwah tokwan mira..

And itulaa cerite Emir dalam 6 bulan ni.. :D


p/s Alhamdulillah, segala penat lelah mase Compliance tu dah dapat habuannyer .. Nyeh nyeh, time to find a maid.. :D. Gambar will post later, lembap gile

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez