Saturday, July 22, 2006

Hidupku

Pergh, ingatkan mase compliance last three months tu dah kire dah cukup tak larat, sekali, when Im having a baby, lagi dasat mase tidurku, tak cukup. Dulu sempat jugak curik mase, bace paper ke, tengok blog ke, ni nak pegang komputer pun tak sempat. Punyela plan, mase confinement ni nak buat macam-macam, sekali satu bende pun tak jadi. Tengok baby tido, ape lagi, takkan ku melepaskan peluang tidur jugak and buat ape bende yang patut.

Emir makin hari makin manje pulak ngan mak die, kadang-kadang tu rase nak cubit-cubit je pipi die sebab tak kasik ibu die letak kejap, sampai lenguh tangan pegang die even mase die tengah tido. Letak je, ape lagi, terbeliak mate budak kecik ni and Ibu terpakse pujuk balik bagi tidur. Tapi dengan orang lain especially Nani die (my mum) senyap je manjang, tak ci betul.

Takut betul nanti dah start keje, sure mase tidur tunggang langgang, semua bende ntah ke mana. Dah berape kali dah cakap kat dearest hubby, nak berenti keje jage baby.. tapi tau hubby jawab ape "Buat bende lain, thats not an option".. Hubby suruh amik master.. Ok, full stop..

Mane mira pergi? Baru-baru ni Emir tak berape sihat, satu hari die tak tidur, rupenye die kembung perut, bile pk pk balik, macam mane la die boleh kembung perut, sekali bile ingat balik, rupenye ibu die yang bijak lagi pandai yang buat... hehehe

Macam ni, ade satu malam tu, Emir susah betul nak tido, kalau nak tido, nak nyusu, susu botol tamau, mak die punyer lenguh, so mak die pun sumbat la die dengan botol susu kosong, hehe, mase tu testing je, sekali tengok die senyap. Ape lagi, mira pun biarlah die hisap for few minutes, ye laa mira pun nak tido jugak, lenguh.. Sekali esoknyer bagi tau dekat mama mira, hehe, kene bebel sebab kasik baby hisap angin.. Last-last baby jadi mangse.. So, jangan laa buat eksperimen bukan-bukan :p

Btw, nak tanye, kalau tengah pantang ni boleh ke makan daging? Please, i need an answer. Thanks

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez