Tuesday, June 13, 2006

TAKUT!!!!!!!!!!

Ade satu kakak dekat office ni, dia pun mengandung jugak, due date die beze 2 3 hari je sebelum mira tapi.. 9 june lepas die dah bersalin. Bile masuk office hari isnin hari tu, ade satu kakak ni pagi-pagi lagi dah cerite kakak ni dah selamat bersalin. baby girl. kakak ni kene masuk hospital sebab high blood pressure, die dapat bersalin normal, tapi mase sakit nak bersalin, die tak boleh pergi, jadi kenelah go for ceasarean.

Bile dengar cerite kakak tu..

Jantungku berdegup kencang
Takut.. sangat takut
Takut sebab bile kite sendiri tahu beranak ni sakit
Tak boleh concentrate nak buat keje
Sebab sekarang ni.. anytime baby akan keluar
Hati tertanye jugak, mampu ke nak jadi mak orang
Dah bersedia ke?
Bukan setakat mak orang, tapi dalam mase yang same, bini orang..
Memang mak kite boleh buat, tapi kite?

Dengar cerite syikin, nina tough sebenarnyer especially kalau keje.
Tapi sekarang ni bende-bende tu tanak fikir lagi
Nak fikir macam mane laa proses nak beranak nanti
Siang ke malam?
Allah permudahkan tak urusan kite mase tu
Dah laa banyak buat dosa
Dekat Allah, suami, mama, baba..
Hmm..

Sekarang ni bile sakit perut sikit, mira dah panik, sebab tak tau what to expect. Betul ke nak pi toilet, ke nak bersalin. Sekarang ni, kalau ikutkan, memang dah tak larat. Penat.

Kenduri kawin memang dah tak dapat pergi. Cadang nak jugak jenguk kenduri kawan-kawan yang kawin. Naza, Maisarah, Eeda, Ujer, Sakinah. Tapi sekarang ni, kalau ade time rehat, memang nak rehat je. Semua barang baby dah stop beli, kalau ikut list dah cukup. Kalau tak cukup pun dah tak larat dah nak jalan jauh-jauh. Bukan pasal kaki, pasal perut dah tak sedap. Bile jalan banyak, perut macam kene tekan-tekan.

Tidur dah tak selesa
Setiap jam mesti terjage.. sakit belakang
Tak tau mane position yang selesa
Tak pun kene pergi toilet
Nak bangun pade kerusi pun susah
Kalau duduk kat lantai, memang dah kene suruh hubby angkatkan
Dah susah nak bangun, almaklum dah gemuk
Bile sujud, pergh..
Kaki pulak asyik sakit
Especially urat-urat kaki belah kanan
Sekali sekala rase contraction
Baru sikit, tapi sakit jugak
Macam mane erk bile nak beranak nanti??

Hmm..

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez