Friday, May 12, 2006

Cuti cuti Kuantan

Semalam selamat menjejakkan kaki balik kat office lepas nak dekat satu minggu cuti. Sampai-sampai je si Pisah cakap, "asal tak MC terus, boss cuti". I was.. huh?? tak pelah, lagi pun nak buat claim n kerje-kerje yang dah makin makin menimbun. Hubby dah banyak kali tanye kenape lepas compliance pun banyak keje lagi, all that i can answered, we are client driven company, so query from client is coming in and out. But anyway, banyak-banyak pun tak laa seteruk bulan lepas.

Holiday in Kuantan, sangat best!! one of the memorable things happened between us. Walaupun Kuantan je, tapi sebab ke sana to celebrate our anniversary, rase macam second honeymoon for the second time. Paling best, before nak bertolak, masing-masing dah promise, hubby takkan marah-marah and mira takkan membebel-bebel, sebab kalau due bende ni jadi memang rosak semua program.

At first memang dah booked flight tickets to Kuantan sebab ingatkan bile setengah jam je, boleh avoid bleeding. Kalau kerete dua jam lebih. Remember, i have history of bleeding, dua kali pulak tu. Tapi last minute, dapat advice from doktor a.k.a abang hubby (sebab kene mintak permission letter from him), die kate it is not advisable for me to do so as my placenta is still low. Mase tu rase macam nak menjerit sebab dah determine sangat nak pi sane. Ingatkan bile Type 1, kire dah ok, (last few months, mira Type 2) rupenyer kalau yang ok, die tak de Type-type.

At last we decided naik kerete tapi banyak kali stop. Alhamdulillah sampai jugak kat Kuantan. Check in dalam kul 5, best sebab Swiss hotel sebelah pantai je, sampai-sampai je letak beg terus pi amik gambar dulu. Tapi bile malam, aiyaa, kene tolong hubby marking paper die yang tak habis. We have tried our best not to bring his exam papers to Kuantan, tapi tak leh nak avoid sebab banyak sangat. So first night tu kire banyak habiskan ngan ngadap paper student-student die, wat a night rite :D

On the second day, lepas breakfast tidur balik sebab malam tu marking papers sampai 3 pagi. Hehe, ape daa kan.. tapi ok la bangun dalam pukul 11 pagi and shopping barang-barang baby. Murah gile, borong barang baby tak ingat punyer. And now rasenyer baby mira dah terlebih-lebih pulak baju die.

And another thing, a trip to kuantan rasenyer macam makan makan makan dan makan haha since both of us LOVE to eat. Ingatkan nak ajak ifa jadi kiterang punye tour guide, tapi sebab on the first day, boyfriend die datang, then second day die bz pulak,tak sempat jumpe roommate ku kat utp ni. Tak sempat je nak ajak hubby makan sata, sebab die tak kenal sata tu ape. Nak explain pun tak reti.

Balik mase tu pun dah maghrib, bile tengok directory spa die bukak sampai pukul 7 je, so tak de la nak buat ape-ape. Memang teringin nak pergi spa nak suruh urut sikit badan. Mesti best kan. So malam tu lepas dinner, terperap laa kat hotel, watching tv and we played GAME. Susah betul nak ajak hubby main game macam budak-budak, tapi berjaye jugak sebab die pun tak tau dah nak buat ape. Game yang mira create sendiri, tak reti nak cite tapi memang kiterang dok gelak je. Die macam quiz relating to our relationship. Paling geram bile hubby boleh salah pulak bab-bab tarikh penting dalam hidup kiterang due. Hampeh betul.

There was one question i asked him why i chose him at the first place, mase mule-mule kenal kat alam cyber dulu, and he answered sebab die ade kerete and boleh jadi kaye. And he got it right, nyeh nyeh. Poyo kan!! tapi memang ye pun :p Materialistik sikit mase tu.. Muke tak kenal, jumpe tak pernah so tengok apelagi :D.. sebab macam gini-ginilaa bile pk-pk balik, senangnyer perempuan kene kelentong. Lepas jawab macam tu, and i marked it as correct, ape lagi, memang kene cubit-cubit laa ngan hubby. Haha..

Tapi malam tu tak tau laa angin ape datang, badan tak leh nak tidur, rase lenguh sangat, kaki belah kanan pulak sakit semacam, puas mintak hubby tolong urutkan tapi tak kebah-kebah jugak, and malam tu muntah-muntah macam morning sickness. Kire ape bende makan malam tu habis macam tu je. Mase tu dok pikir satu bende je, baby ni nak makan ape, sebab semua bende keluar and kiterang pulak tak de bekalan makanan kat hotel tu, tengah-tengah malam nak cari ape kat swiss tu, 7-eleven jauh laa sekali. At last, pk pk nasib baik boleh terlelap.

Day 3, pagi-pagi bute hubby dah gerak nak amik gambar mase matehari nak terbit. So, siap laa jugak pergi amik gambar. Orang yang suke photography macam ni laa, tak boleh nampak bende lawa. :D. But anyway, memang subhanallah tengok ciptaan Allah, lawa!! Mate yang still ngantuk-ngantuk ni pun boleh sejuk, tenang and sentosa. Then called spa kate nak buat massage, sekali die kate pukul 11 pagi baru bukak sampai kul 11 malam, CEh, mase tu geram betul, 12 nak check out dah, kalau tau sampai 11 malam baik buat the day before.

Selain pade tu, tak yah la cite kan :D Alhamdullilah baby pun ok je, ibu die pun ok. So both of us enjoy the short trip..

**GAMBAR.. my intelligent Emran tertinggal memory card kat Taman Desa, tersilap bawak memory card lain. Surely i will upload..

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez