Monday, November 14, 2005

All for my dearly family

Hai peeps, 27 October was the last posting. Well, a lot of things happened up to this date. Sampaikan nak wish Selamat Hari Raya pun tak sempat. Dah siap plan dah, nak upload gambar mase raye, almaklum first time raye ngan hubby, nak gak share ngan orang lain. Tapi ye laa ape leh buat kite ni merancang Tuhan yang menentukan.

Anyway, tak terlambat kalau Mira n Em wish Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin kepada seluruh umat Islam di dunia. Maaf kad raya tahun ni pun tak sempat nak jenguk. setakat kasik email dengan hantar SMS je.

Sekarang ni Mira MC, kalau masuk hari ni kire dah seminggu lebih MC kalau masuk cuti raya kire dah setengah bulan laa mira tak datang opis. Tak tau laa ape perception derang tetambah pulak mira ni still under probation. But what ever it is, i am ready. Ready for anything. All for my dearly baby.

Nak dipendekkan cerite, mira ade bleeding sikit, maybe sebab terlasak sikit mase nak dekat raye, tambah lak travel KL-Melaka-KL-Gerik-KL. Jauh kan. Paling best on the way back from Gerik to KL, our car brokedown at Tanjung Malim, bukan dekat highway, tapi dekat jalan lame. Kononnye nak elak jam kat highway, rupenye mase tu lagi teruk jam dekat jalan lame. Pulak tu dah malam and parahnyer kerete berhenti dekat tengah-tengah alam where there is no houses nearby, hutan belantara je.

Yes, i cried. That time, i was too afraid because anything oould happen. Ade satu insiden yang buat Mira bersyukur teramat, mase tu hubby suruh Mira betulkan parking kereta sebab kereta tetibe stop dekat tempat yang agak bahaya, kire antara border atas jalan dengan kat tepi tu. So, hubby tolak kerete, mira kire pusing stereng kete. Hubby suruh mira pusing kire, so Mira dengan jujurnyer pusing kiri sampai.... nearly kereta masuk dalam gaung. (sebelah tu gaung)

Mase kerete nak approach gaung, Mira dah menjerit2 dalam kete, tak terpikir pun rasenyer nak belok kanan. Tapi hubby tak berape dengar, i make a mistake sebab satu tingkap pun tak bukak. So hubby panik and mira lagi laa panik, and alhamdulillah Tuhan nak panjangkan umur mira, kereta stop exactly before ke gaung without tarik any handbrake (tak terfikir pun nak tarik handbrake). Mase tu Tuhan je tau macam mane perasan kiterang mase tu. We both hugged each other sampai tak terkata ape-ape.

And mase tu la buat pertama kalinyer Mira call 999 asking for help. Alhamdulillah settle semuanya tapi poket kiterang boleh tahan, mane tak nyer kene tukar gearbox. Tapi betul kate polis tu, nasib baik libatkan kete je. Nasib baik sebab Ani ngan adik beradik die on the way balik KL, so kire suruh derang stop dekat Tanjung Malim jap. Kesian derang sebab tambah kiterang 2, maunyer berhimpit sorang sikit. At last, sampai jugak rumah auntie kat PJ kul 12am lepas bertolak dari Kl pukul 12pm. Alhamdulillah..

The next day mira pi opis macam biase, settlekan ape2 keje sebelum amik MC, ye laa mase tu pun mira dah nak demam-demam dah. So bile pi jumpe doktor, bising doktor sebab mira kate mira pi jugak opis hari tu bile mira mention mira ade bleeding, langsung die bagi injection and kene stay on bed 2 minggu. Kire hari ni, baru 3 hari mira tengok dunia luar selain dari bilik ngan toilet. Baru leh jalan-jalan around the house.

Gile bosan, mane tak nyer, dengan tak tengok tvnyer, dengan adik-adik (mira duk kemensah) semua tak de kat rumah, pergh gile boring.. Sebab tu mira force setiap hari ade orang datang visit Mira. Nak gerak sikit, mama dah bising, yerp mira memang totally 100% on bed for a week +. makan pun atas katil. Nasib baik ade kawan2 datang jenguk, ade jugak orang nak ajak borak. Paling best, majoriti yang datang bawak chicken Mc nugget McD punyer. Ohh, im craving for nugget McD, nugget lain nak telan tak leh :P Lagi satu goreng pisang, tapi tak reti nak describe goreng pisang cam mane mira nak tu. Goreng pisang tu jual kat Jalan J, tapi sampai sekarang tak bukak2 kedai tu lagi. :( Sbb bile hubby beli - it is not that i want. heheh. So, tak tau laa how my body lepas ni. Hubby dah gelak2 dah, everyday kene cubit pipi "tembamnyer bini aku". Kalau 40 kali die cakap cam tu.. mak aii..

Macam mane pun, lepas dah duduk diam-diam seminggu ni, banyak mira fikir, banyak mira nak buat decision. Again, it is all for my dearly baby. Hmm ok laa, banyak lak celoteh, anyway, thanks for all the wishes. I will be back to office this coming Thursday - maknenyer hari lasak akan tiba semulaa.. aduhh.. (aduh saliha).. :p ok bye..

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez