Tuesday, October 11, 2005

Puasa puasa

Halo hello, assalammualaikum, ape kabar? Hows ur puasa? Hows ur ibadah? as wrote in teh's blog. What if is this our last Ramadhan?Me.. not doing well, honestly.. kalau duduk kemensah sonok sikit, rumah depan surau, melangkah je pergi. Anyway, thats not a good reason kan. :)

Puasa mira, alhamdulillah, tahun ni lagi seronok sebab im a WIFE!! bukak puasa, makan sahur dengan hubby, terawikh pergi dengan die. Tapi lagi best, kali ni kene prepare all by myself. Hehe, mama duk gelak-gelak sebab dulu, bangun sahur je, bukak mate, turun bawah, makcik dah sediakan makanan. Kali ni nak taknak kene masak sendiri, kalau tak kebulur la suamiku itu. Nasib baik si Em ni die tak demand bab-bab makan, asal ade cukup.

Tapi weekend je, zoommm kerete balik kemensah, dapat rase makan best sikit n meriah. Ingat bile dah kawin ni nak ngade ngan baba mama dah tak de dah, tapi rupenyer boleh lagi. Baru-baru ni, im really craving for perut lembu (perut lembu english kate ape erk?) Nak carik perut lembu susah sebab kalau pasar biase biase ni mahai sikit. So mira pun "merengek" la kat baba suruh beli perut lembu dekat pasar borong selayang. Ingat die tak layan, tapi esok nyer baba call kate die dah beli kan. yaho!! tapi tak best betul kene kongsi ratah kerabu perut tu ngan ika, paling tak best die yang habiskan. Die pun same naik belasah perut lembu. Note:Craving doesnt mean im pregnant :)

Ramai betul orang suruh mira buat open house. Bulan puase ni susah kot, mira kalau weekend je cabut balik kemensah sebab bukak ngan family lagi best. but dun worry, raya insyaAllah anda dijemput. kalau tak kat rumah mira, gamaknyer kat kemensah laa, tapi macam kat kemensah je sebab ramai boleh tolong. kalau kat sini, sorang-sorang la nampak nyer mira kene masak especially bab-bab potong bawang ni. lemah betul, baru dua tige bijik je mate berair-air. gune petua orang tue pun tak jalan jugak, kalau nak masak rendang, bawang kene banyak :D. kalau ade sape2 yang boleh kupaskan bawang n bagi mira masak, boleh le buat kat sini. (Khas ditujukan kepada Usamah Jamaluddin) kwang kwang kwang.

Keje? Off the record, tak berani lagi nak cerite lebih-lebih lagipun mira bahagian high risk management. Silap sikit, tak pasal-pasal kang kene sue. But alhamdullilah, mira dah enjoy walaupun banyak keje. Series punye banyak keje, memang tak de time la nak chatting sangat ke ape ke. Keje banyak, tapi bile timesheet tak reti pulak nak bubuh ape.

Baru baru ni pi klcc jap jumpe client, satu bende tak best bile pi klcc, ramai betul budak yang kenal, budak utp apetah lagi, rase macam utp no 2. Bayangkan mase nak amik visitor pass tu, dah ade orang tegur. "Ni dari Melawati kan?". Yang paling best bile jumpe.. "Miss Amira, lecturer Stamford kan?" Oh no, i met my student. Hehe, best betul sebab still panggil miss lagi..

Khas untuk budak-budak utp yang amik reskilling program
Baru-baru ni pett datang kat ey bagi motivation talk to all petronas scholar, mainly for bumiputera. Boss die dah tukar, en rashid. En rashid pun ade same mase meeting tu. Mira ngan sadat laa yang paling banyak cerite sekali al maklum la kite ni kan datang dari planet lain. So, cakap punye cakap, pett kate die nak sponsor sume fees kite tapi ngan syarat only ACCA n MICPA n we promise to come back to pett after getting our CA. Mase mira cakap mira nak amik MIT and sadat nak amik CISA, punyelah die tak kasik. Die kate, kalau macam tu lepas tige tahun pun tak dapat laa nak keje balik ngan derang and paling tak best, kene bayor sendiri.

Hai hai hai, tough decision, dearie, suamiku yang sporting tak kisah mira amik cume die pesan jangan lupe priority. Tapi kalau dah amik ni, hmm. i wish i can take acca but dunno whether i can take the pressure or not. Kalau mira bujang, ape salah nyer kan, pulun 3 tahun gile-gile nak dapat lagi 20 tahun gaji yang menggile - insyaallah. Tapi dah kawin ni, tak sanggup lak rasenye. i love my hubby very very very much :) Tapi macam mane pun, kudos to pett, sebab mira rase die bagi full support pade kite, cume terserah pade kite nak amik ke tanak. Mira rase kalau ape-ape baik kite contact nazreen kalau nak tau ape details lagi.

Ok, 3.40 time to cook for sahur. Ok, see ya!!

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez