Saturday, October 01, 2005

Berjumpe dengan rakan-rakan

Selepas kahwin, jarang benar rasanya mira jumpe dengan rakan-rakan, ada tapi setakat berjumpe one to one, dah lame tak kembalikan zaman mase dekat U dulu keluar beramai-ramai.

Dan hari ni, yeah!! girls day out, terima kasih kepada suamiku yang tercinta yang membenarkan puan wan faziatul amira keluar bersama geng-geng di utp. Walaupun agak lama tiba di Mid Valley disebabkan terpaksa menguruskan hal pembelian rumah dan Suamiku nak pergi tengok exhibition IPTA dekat PWTC dulu, tapi tak menjadi alasan untuk jumpe jugak dengan derang.

Awal-awal lagi mira dah pesan, "tidak dibenarkan gosip selagi mira tak sampai" nyeh nyeh nyeh, sekali betulll pesanan itu diambil kire. Cayanggg kawan-kawanku.

Noli - lame tak jumpe orang PTD sorang ni. Sama macam dulu, tak banyak beze, still ajak makan bile2 pun tak akan ditolak.

ujie - budak ni selalu jumpe die sebab rumah die on the way nak ke rumah mak sedara abang kite. so tak banyak beze. cuma bile jumpe die tu dah kat rumah tak de lah nampak ape. Satu perubahan, kawan ni make up dah sekarang.. amboi amboi

ain - makin lawa.. thats the truth!! bile cakap kat Dearie, die cakap "mestilah, adik kite" Note:Ain adik angkat Em

farah - same.. tak banyak beze, last sekali jumpe die mase mira interview kat kpmg. memang tak banyak beze, tapi asyik on the phone, tak sure lah pulak dengan sape.. hmmm

ida - cik kak kite ni, lagi tak banyak beze, kire tak tau langsung ape nak beze. still the same..

Gambar takde, mira tak bawak kamera, kite ni bukannye gune handphone ade kamera, nak pakai kamera em, canggih sangat sampai mira tak tau nak gune, lagipun besau sangat..

kesimpulannya, kiterang still same.. biase lah soalan cepu emas yang tak kan terlepas "dah ade ke belum".. heard that a few of my friends are getting married, already married, dah tunang, ade anak, dah clash, dah ade yang baru.. a lot to catch up.. and a lot yang mira tak tau.. hai..

but, the outing memang best, ape tah lagi dengan anak dara semua. rase macam zaman dolu-dolu. kesian derang, derang teringin nak datang rumah, tapi mira tak kasik. hehe, sori erk, next time, next week pun tak pe, but not this week.. ada masalah teknikal yang tak dapat dielakkan. :p

and terima kasih kepada suamiku yang baik budi melepaskan bini die berpoya-poya dengan kawan-kawan buat pertama kali. hehe kesian die sebab mira tinggalkan die without bagi die makan dulu.. hahah jahat kan :p tapi suamiku sangat sporting tolong anto dan amikkan bini die ni

Mase pergi kat pwtc tadi, jenguk jugak dekat utp punye booth, malangnye lah kan.. kenape tunjuk research pasal engineering, wheres research in IT? jangan lah PETRONAS outsource kan IT, ketepikan jugak research in IT.. hmmph..

mira jumpe lagi dua budak jasin yang tak pernah jumpe, zulfadzli - jumpe kat pwtc.. good, dah keje sendiri, datang jauh dari terengganu sebab dapat peluang duduk dalam parlimen mase pembentangan belanjawan 2006. effa - fazilah, keje dekat england optical kat mid valley jadi optician. so sape-sape rosak mate macam mira, boleh lah jumpe die. seronok dengar balik pasal kawan-kawan.. tapi yang pasti, semakin jauh usia kite melangkah semakin jauh kite tinggalkan masa yang telah digunakan. So, hargailah ape yang kite ada kini sebelum kite jauh meninggalkannye..

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez