Monday, June 27, 2005

Tak de tajuk

Tengah hari tadi mase tunggu Dearie balik lunch, mira tengok oprah show, hari ni punyer topik on how to loose weight. Waa semangat betul bile dengar oprah cerite, die ade buat boot camp untuk staf die untuk 3 bulan dan hasil nyer agak memberangsangkan. Yang kali ni seronok sebab oprah die tak mintak masuk kan ubat ataupun surgery, semuanyer its all about decision and determination. Paling semangat bile tengok ade orang ni turun 500 pounds. Oprah ade bagi 5 tips macam mane nak turunkan KG, tak de sikit pun duit kene keluar janji DISPLIN!!

1) Exercise 8 kali seminggu
2) No food 2-3 hours before bedtime
3) sikitkan makan
4) jalan at least 10ribu steps per day
5) water 6-8 glass per day

emm, cadang nak ikut tapi tak reti nak implement :D rase yang boleh buat no 5 je :) nak dapat 8 kali exercise memang susah lah. Kalau Dearie ajak swimming, mira turun, kalau tak hehe mira malas :p. Bab makan pergh lagi susah agaknyer .. :)

Tadi pi tengok Star wars, dapat satu tiket free sebab beli daisy milk, sape nak tiket free beli daisy milk tapi dengan syarat kene beli satu tiket baru boleh dapat satu tiket free. Mira memang tak minat sangat nak tengok Star wars tapi dearie nak tengok kene lah ikut. Tengah tengah cerite tu mira boleh tertido, tu pun terjage sebab Dearie tersedar mira tertido. Hehe, memang tak leh pakai :p Star wars untuk mira ok, tido pun bile bangun balik boleh paham jalan cerite.

Oklah, nak telefon bonda mira.. and nak pi dinner. Ok, ta daa!!

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez