Wednesday, May 04, 2005

Bile dah masuk Mei

Cepat je kan mase jalan, walaupun mase takde kaki tapi die punye laju nyer same macam F1. Mira dah masuk bulan Mei ni ade lah sikit gelabah, bukan dub dab dub nak jadik pengantin, (tak rase lagi), tapi dub dab dub dab tengok persiapan majlis. Risau jugak, kad tak banyak lagi yang hantar, ade lebih kurang 600 kad lagi. Tak taulaa macam mane, mira nak tulis alamat sendiri tapi mama tak bagi pulak. Tu tak masuk lagi bende-bende lain especially flow of the ceremony.

Tadi mira pi cari tempat nak buat inai, cadang nak conteng tangan macam india kawin, tapi mak aiii mahal gile, semuanyer rm200+ ke atas. Lawa memang lawa, tapi kalau nak letak rm200+ untuk inai saje, terime kasihlah banyak-banyak.

Last week, mira pergi PTD Assessment Centre, hmm tak tau lah prestasi mira macam mane, but i satisfied because i already did my best except for larian 2.4km. Keh keh keh, mira dapat nombor 7 dari belakang out of 70. kwang kwang kwang. :p Hari tu mira punyer topic untuk public speaking, GMO and Importance of being versatility. Macam skema kan tajuk die, tapi gasak laa, mira pun last minute je, itupun mintak tolong Dearie carikan isik. Mira dah tak larat dah, mane tak nyer pack sangat jadual die.

Mase dekat PTD ni seronok jugak, walaupun kenal 3 hari je, tapi best, paling best mira paling muda.. HEHEHE, tapi biaselah takkan ade orang yang teke betul umur Mira. Ish ish ish. Lagi satu macam-macam perangai boleh jumpe, kalau orang tu background die lawyer, asyik nak argue je, kalau orang tu IT asyik nak relate pasal IT je. Yes, i know everyone is doing their best. Tapi one obvious mistake mira buat, mase Debat Parlimen session, die suruh letak kite wakil kawasan mane, mira pulak memandai letak wakil dari Tronoh, kuang kuang kuang, lepas tu kene lah sebab mane ade ahli parlimen dari Tronoh. Tapi kire mira lagi ok lah sebab ade yang buat dari Kg. Dusun. hehehe.

Minggu lepas mira cakap kan nak naikkan walimatulurus dekat blog by last week, tapi mira kayu lah sebab tak tahu nak design. Tadi mira cakap lah kat nadimah, nak bodek-bodek Mr. Usamah :p. Suke hati aku je kan haha. Samah kalau ko bace ni sure ko terkejut, hehe, boleh tak?? Nanti aku simpankan bekas bunge telur, bunga pahar punyer bunge telur, dengan kad kawin aku 2-2 side untuk ko simpan. hehe (amik berkat :P)

3 hari lepas, Nur Iryani Md Noor, kawan baik mira dekat melawati datang. Best gile, lame betul tak gosip dengan minah ni. Die datang khas nak jumpe mira sebab die tak dapat nak pergi kenduri mira sebab ke US tengok adik die konvo. Kesian die jadi peneman mira, ke sana ke mari, hantar kad, amik bunge pahar, survey harge, kire banyak jugak la die tolong.

Paling bermakne, semalam kerete mira kene langgar, ni lah first time mira kene langgar kerete yang terpakse turun and bertekak. Orang tu kate mira langgar kerete die, tapi kalau nak ikutkan die langgar tang belakang kerete, so logically sape yang salah? Tak pasal-pasal Yani kene marah dengan kakak tu, mane lah minah ni tak bengkek, kire sejam jugak lah kiterang bertekak, tapi at last - solution die masing-masing tanggung masing-masing punyer cost. Mira memang happy and puas hati walaupun kerete mira kene ketuk lagi sekali, tapi at least tak payah nak bayar claim die. Ade ke patut die gile-gile mintak claim, surelah mira bengkek tanak kasik. Kerete die, lampu pecah dengan kemek. Yang paling tak berkenan, bile kawan die datang, cakap lebih-lebih, berapi aku mase tu. Anyway, thanks yani sebab ade mase time2 pening macam tu. Tapi korang nak tau tak, paling best bile mase kiterang bertekak tu, boleh lah pulak sorang budak ni, duduk tepi kiterang mintak sedekah.. Adoii, mase tu serabut kepala otak. Dengan nak layan kakak tu punyer temper boleh pulak budak ni menyelit. Anyway, macam mira cakap tadi, mira puas hati, tak kisah lah mira kene tanggung kos. Puas hati gile, bile tengok muke kakak tu setoye, tak dapat claim die. Betul tak yani, puas hati amat-amat kan!! Paling best, mama tak marah :D and support pulak tu!! You go MAMA!!

Ok, Kat tepi ni mira tampal mira and dearie punyer wish list, sebab ade yang suruh tampal, tapi kalau mira ape2 pun boleh, paling happy kalau korang dapat datang... ok, kene stadi ni... dah banyak sangat melagha :p

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez