Saturday, March 26, 2005

Ade 5 bahagian

Bahagian Satu

Tamat sudah satu stage yang menyebabkan mira hilang di dunia siber selama seminggu. Satu minggu menghadap nombor-nombor, mencube menjadi seorang pelajar jurusan undang-undang (dod, i have to study LAW again) dan juge cube menjadi seorang business-minded. Walaubagaimanapun, tak seperti yang mira harapkan, mira macam takut nak tengok result, entah macam manelah nak pergi interview with this result. I did very very bad although i seriously put so much effort for this interim test. Tapi, bende yang lepas tak boleh dibuat semula, time never say goodbye, it comes and go. Mira pun macam tak percaye dah hampir 2 bulan dah mira ikut conversion program ni. Harap-harap rezeki mira masih cerah.

Bahagian Dua


Mira selalu ingatkan diri mira, kalau hendak buat ape-ape jangan harapkan balasan, walaupun kadang-kadang kite nak jugak balasan tu :p. Tapi, kalau mira, cukup lah sekadar orang ingat kite setelah kite tolong die. Sedih jugak rasanya bile kite tolong orang, orang lupe kite, lupe dengan kebaikan kite. Mungkin ade alasan tersendiri, tapi entahlah, i cant accept it. Tak rasional langsung. Bukan mengungkit, tapi sekadar meningatkan bukan sahaja untuk semua, tapi untuk diri mira sendiri. Jaga hati dan perasaan orang lain. Jangan kite nak menang sorang-sorang, jangan kite nak kaye sorang-sorang, jangan kite nak score sorang-sorang. Itulah, peribahasa ade kate, orang berbudi, kite berbahasa, orang memberi kite merase. Ade sikit perasaan tercalar. But its over..

Bahagian 3

Walaupun dah lepas 2 hari.. Happy birthday to Cicak n Ujie. Semoga bahagie dalam hidup. Ujie akan start keje 1st April ni, i guess it will be ur best birthday gift to these date. Right ujie. Ok, ujie its my housemate in UTP and to me, we have a lot in common. Hehe, geng shopping, geng gosip, geng ngutuk, geng bangun lambat, geng tido lambat, geng duduk depan komputer tak sudah-sudah. Up until now, i couldnt figure out, how i can spent the rest of the day JUST in Jaya Jusco Ipoh. Dari mule JJ tu bukak sampai kedai tu dah tutup. Sungguh aku tak paham ujie macam mane kite boleh menapak kat situ. Mase dekat utp dulu, kalau keluar outing especially shopping, automatic i would click with Ujie. Orang kate, kalau nampak kiterang due shopping, macam tak ingat dunia.. Haha.. Ok, ujie, kalau ko nak mintak tolong aku carikan rumah sewa untuk ko, im willing to help.

Bahagian 3

Dah tengok Miss Congeniality 2? BEST.. i watched it yesterday with my lovely fiance.

Bahagian 4


And my lovely fiance, bought this camera which gave me a BIG heart attack. Sabar je laa.. Canon EOS 300D. 6.3 mega pixels. Tu je la yang mira reti nak explain, lain explanation tu, bile Dearie cerite, mira angguk je.. hehe but overall this camera is really amazing but its quite bulky. Dan, kesimpulannye, lagi banyak laa gambar cik Mira..

Bahagian 5

Tahniah diucapkan kepada Iryani Bt Lob, cousin mira yang paling rapat dengan mira, sebab berjaya melepasi tahap getir conversion program dan terus akan memulakan kerjaya nye yang pertama di KPMG pada 1 April ni. Good Luck dear, pray for me too :)

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez