Tuesday, February 08, 2005

Handphoneku Dah Rosak

You read the title?? Yerp, handphone mira dah rosak.. hai dugaan dugaan, saat-saat nak gune duit banyak ni, boleh pulak die rosak. Tapi i will not going to buy a new handphone. Tak tau sebab ape rosak, rasenyer mase nak tutup gate, my right hand busy to lock the gate and suddenly, my baby slip through my hand and JATUH.. Adoii.. Mule-mule tu, keypad die dah start tak function, tapi still boleh gune lagi. Lame-lame dah tak boleh gune terus.. But i still can receive incoming calls, receive tapi tak boleh angkat pun :( and SMS but i cant read any of the messages. So, kalau sape2 message mira and mira lambat nak hantar, maaf di pinta la yer.

Bile handphone hilang or rosak, susah la sikit. Memang la handphone mira version lame -nokia 8210 but its very useful for me. Ni dah berape banyak mira store handphones number dalam handset, bile handset rosak hilang-laa number-number tu. Semalam bile handphone rosak, terus je ajak Dearie pergi cari kedai betulkan handphone, tapi semua orang yang terer-terer tu dah cuti. Cuti raye cina, u know la, orang jual handphone kan banyak chinese.

So, buat sehari due ni, tempang la mira buat seketika. Mama offer handphone botol air, tengok la kalau terdesak sangat, mira gune je. Ade sape2 nak sedekahkan handphone lame dekat mira before i buy a new hp (tapi berbulan lagi laa :)??? Sape-sape yang message mira or call mira kalau mira tak angkat2 faham-faham je la erk. Dearie sure lege sikit kan, kalau tak mira asyik message die je and demand suruh reply balik :).

Dapat cuti seminggu ni, mira dekat rumah tak tau nak buat. Tapi banyak jugaklah mira buat preparation for the BIG day. Ade la hasilnya, despite that im worried about the booking, mane taknye majoriti tempat mira survey untuk mak andam semua nya dah penuh. Last-last alhamdulillah, ape yang mira nak, ade.

Hari Sabtu lepas, mama, jiji, mimi and mira pi satu butik pengantin kat bukit beruntung. Hai, jaguh gile, dengan jam lagi, ade la dalam 2 jam baru sampai. Kesian mama, dah la hari sabtu tu die kene pi keje. Kedai tu, selalu jugak keluar dalam majalah Pengantin and then baju die lawa-lawa. Mira pun nak la pergi tengok. Sekali, baju tu makan gambar je. Bile tengok dekat-dekat takde yang menarik pun pasal baju tu. Dengan koyak rabak, benang terkeluar. Sape-sape lepas ni, make sure you pergi check dulu. Dalam gambar, baju pun boleh fotogenik.

Ok, nak tido dulu, dah pukul 3 lebih, tadi tunggu turn sebab jiji main internet dulu.. see ya

p/s NAK phoooooooonnnnnnnneeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez