Tuesday, November 09, 2004

Satu cerita

Semalam punyer cerite, banyak betul nak cerite.. Semalam mira ade kelas malam, pukul 6- 9, so sementara nak tunggu kelas tu start, sempat la blog dulu, panjang gile blog mira, sekali tetibe je, komputer windows 98 kat ofis tu (haha: saje je nak highlight windows 98 :p), menghilangkan page yang mira tengah pulun tulis, hai, dah tu bile refresh, tak de pun bende mira tulis.. bengang gile..

Semalam mira buat laa update dari hari jumaat sampai laa semalam, so hari ni summary je laa, malas nak tulis pepanjang, jumaat pi utp, jumpe dr. abas, bincang and discuss dengan die, actually nak mintak die jadik referee, lame gile borak dengan dr abas. seronok sebab die share some of his experience and give some suggestion to enhance my career perspective. totally agreed with him, abang.. i may ammend my career plan :)

then ade borak dengan pn hasiah, my supervisor, lamejugak, so sehari pi utp, lebih banyak duduk dalam lecturer punyer ofis dari lepak ngan naja and aiza.. mmm miss them.. sorry gals, i had to go back, sebab esok keje, nak sangat bukak puase kat utp tu..

ok, semalam punyer cerite lagi best.. semalam mira masuk ofis lambat, dalam kul 1, so sebab dah sampai awal, mira pun pi laa ampang point, note:tak kuasa aah nak duk ofis lelame :) so, tetibe teringat pulak nak renew license, actually license dah 4 days expired :D tapi bile tengok duit dalam purse, hehe tinggal bape je, so pi laa draw duit kat bcb which is situated outside the ampang point. so, it means i had to walk there..

so, bile keluar je dari ampang point, mira dengar ade perempuan menjerit and marah-marah, so mira ingat it could be accident, snatch thief. tapi bile datang je dekat situ, the cars were still in good conditions, pelik jugak, mane tak nyer, crowd gile aaa.. tapi tengok orang keliling, ade yang senyum-senyum, ade yang tengah bergosip.. so mase tu mira tak draw duit, so pergilaa draw duit dulu.. tapi sambil lalu kat situ, terdengar la one lady said "mak ko, kakak ko, adik ko semua nak rampas harte aku".. i know it sounds interesting to listen, but i need to settle my things first..

boleh tahan laa nak beratur kat atm machine tu, nimesti semua orang nak keluar duit untuk raye, so mira keluar laa dalam rm400, alang2 dah beratur panjang, baik kuar banyak2 sikit, lagi pun duit tu pun nak gune especially for the car, tu pun tak cukup kot.. :( so keluar je dari bcb tu, tengok2 derang gaduh tak habis2 lagi, dah laa blok jalan. note: derang gaduh kat main road bukan dekat parking space

hahaha, so mira jadik laa bz body, join the crowd, sesambil tu, pasang telinge gak dengar orang cerite.. rupenyer, these two ladies ni madu.. cerite die, first wife terserempak laki die dengan perempuan lain, and this lady is the second wife.. tak tau laa terserempak ke, die dah spy ke, dah tau die tu second wife ke tak, wallahualam. so first wife ni die dah jadik hilang pedoman, menjerit-menjerit and tak hirau langsung orang keliling die, paling tak gune, laki depa tu tengok derang ni bertekak, lagi die lari!! tak gune nyer laki, cam tu ke derang nak buat laki, bukannyer nak tolong ke ape, die biar je depa ni bergaduh

from the expression, i might say that the second wife nampak malu gile dengan ape yang dah jadi, die tak banyak cakap pun, menangis je, cume yang mira dengar "saya tak salah, saya tak tau ape2" and menangis2. yang first wife ni pulak, ee menakutkan, siap tendang-tendang kete, and tangan die tunjuk2 kat pompuan tu, tak tau lak pompuan tu dah kene penangan die ke belum, tu mira tak sure..

so, lepas tu pulak ade laa 5 polis mpaj sampai, nak leraikan keadaan, ade jugak orang tolong tapi si first wife ni mengamuk cam orang kene histeria..so polis ni datang nak saman derang due, sebab stop kete tengah jalan, and secondly, menganggu lalulintas la, sebab buat jam.. so polis2 ni suruh la derang beredar, tapi si first wife ni taknak, so one of the police, bawak second wife jauh sikit, tapi kan si first wife ni kejar, dah la depa lari towards me, mase tu perghhh takut laa jugak..

tapi of course orang pegang first wife and second wife ni, tapi sempat lak si first wife ni menjerit "tunggulaa kau lepas ni, aku bunuh kau, aku bunuh kau" banyak gile perempuan ni jerit2. so bile situation dah reda sikit, si first wife ni masuk dalam kerete, die pun nak pi, so kiterang ingat die nak blah laa, tapi tak, die masuk dalam kete, reverse and park behind the second wife car, so lagi laa jam, sebab tinggal satu lane je.. memang gile laa..

pompuan ni dah takut dah, so one of the police volunteered to drive the car, but, the first wife followed dari belakang.. hmm tak tau laa ape kesudahan die.. tapi tu laa memalukan, kalau yer pun nak gaduh, jangan aa depan orang, gaduh pulak pasal hal rumah tangge, habis semua cerite keluar, mira dari tak tau ape2 pun boleh tau, sebab first wife habis die cerite semua pasal rumah tangge die..

who we should blame?? ALL especially the HUSBAND.. allah tak marah pun nak poligami, tapi be fair laa, ni tak pasal2 pompuan gak jadik mangse.. ade ke patut tinggalkan bini-bini die bergaduh pasal die, die ntah ke mana.. yang first wife tu pun, hilang pedoman ke ape, ade ke patut cerite hal laki jerit2 bagi semua orang tau. tambah lak tak hormat bulan puase..

fuhh, terkejut gak, rase macam tengok dalam drama.. tapi tu laa, KL life.. macam-macam bende ade, ade yang baik, ade yang jahat, ade yang positif and ade yang negatif.. cume atas diri kite, mane satu kite nak ikut and mane satu kite nak jadikan pengajaran. hmm what a topful experience..

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez