Friday, November 12, 2004

Hari Raya and Open House





Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin kepada seluruh ahli keluarga, sahabat handai dan semua pembaca www.emmira.blogspot.com Semoga Aidilfirtri ini dapat lah kita sama-sama mengeratkan silaturrahim

Ikhlas Dari,
Emran & Wan Faziatul Amira
2004


Start dari semalam, setiap hari mira nak posting mira sekali dengan kad raya. Rasa bersalah lak tahun ni, tak bagi-bagi lagi kad raya, i will i will, insyaAllah on the way. I try my best.

Hari ni pi ofis, mm bosring habis, betul la kate hana, jasad je kat ofis, tapi fikiran dah ke tempat lain, dah la hari ni ramai yang cuti + curi tulang. i tak join laa sebab pagi tadi pun i lambat datang office, tau-tau je jam dah tunjuk pukul 8.55am. Apalagi kelam kabut la siap datang ofis, nasib baik hari ni jalan clear-seclearnyer. Vivian pulakkate first time, jalan tun razak and jalan ampang tak jam langsung. Datang dari rumah mak die dari jalan loke yew cume 10 minutes je dah sampai ampang. Amazing!!

Hari ni, duduk ofis pun tak de mood nak buat keje, banyak mase borak-borak and on the net. sorry meen, separuh jalan je aku cakap ngan ko sebab ade orang gune komputer tu berjam-jam.

Mira amik cuti sampai next kamis, rasenye tahun ni balik kampung dekat perak, ade aqiqah cousin yang kecik. Tapi still tak sure raye ke berape, tapi i think for sure raye pertama im home,so sesape yang nak datang rumah, silakan untuk hari raya pertama. Tapi as usual, sape yang kenal mira, derang dah tau dah, rumah mira mane ade open house sebab tetiap hari memang dah open house.

Tetamu memang tak putus-putus datang, alhamdulillah orang kate kalau banyak tetamu datang berkat tuan rumah. Amin.. Rumah mira ade moyang tinggal sekali, banyak la saudara mara jauh dekat, sepupu, tiga empat pupu datang nak tengok moyang. Mira panggil moyang, nenek.

Mama pulak jenis yang tak kisah tetamu datang, lagi die suke adalah. Kadang-kadang orang balik pukul 2 pagi, esok keje, tapi mama relaks je. Kalau mira, perghh penat woo esok nye. Satu lagi salute dengan mama, setiap kali orang datang, die takkan jamu kuih raye je, mesti ade heavy food. Kiterang tak penah biarkan orang balik dari rumah kiterang dengan perut kosong unless anak die kene entertain :D.

Mira banyak belajar dari situla, kalau kite suke layan tetamu, tetamu pun suke datang rumah kite. Penat tapi berkat, penat tapi pahala dapat. Kadang-kadang tu bukan kate ape la, kite datang rumah orang, derang macam nak tak nak layan je, ishh kite pun jadik uncomfortable.

So, kesimpulannya, sape-sape yang nak datang rumah mira, silakan, tak payah tunggu open house baru nak datang sebab mira memang tak buat open house pun. Tapi kene inform dulu laa, takut mira tak de ke ape. Kepada kawan-kawan yang dekat oversea tu, especially dedicated to Shaf, Yan, Hanis, Emmachan, Teh Zawani, nadimah (Maaf kalau ade name yang tertinggal) Derang ni semua, mira nyer regular reader :) thanks girls.. take care and have a nice hari raya. Sorry tak leh nak bungkuskan lemang, rendang, ketupat, sate, kuih raya (ehehe-terliur tak??)

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez