Saturday, October 23, 2004

minggu pertama puasa

Minggu pertama puasa yang banyak dugaan..
Dari hari pertama sehinggalah hari ni..

Nafsu makan..
Bila ke pasar juadah, kalau boleh semua bende yang ade kat pasar ramadhan tu nak beli.. tapi yang teringin nak makan semua dah sebat.. tinggal nak cari ikan pari bakar je hehehe

Kerje..
Bende yang paling membebankan sepanjang minggu ni. Satu-satu keje yang tak diundang datang, sehinggalah mira ambil keputusan nak teruskan the next step. Tapi kalau ade rezeki, kalau boleh memang nak sangat dapat keje lain but still related to education laa, dah jatuh cinta dah ngan education line. Bukan setakat kerje, sesuke hati je derang amik keputusan without asking my opinion. They said that "Mira, you have no right, the timetable is already arranged for you". And buat pertama kali nyer, aku mengamuk kat kolej tu depan semua orang. Politik ofis.. Bosan laa.. yang buatkan mira suke kat situ, is the academic staffs are very supportive and student pun ok walaupun attitude derang tu boleh peningkan kepala. SAtu bende yang boleh puji, although derang ni banyak anak orang kaye, but they are not rude. Those who wants to apply working here, fikirlah dua kali..

Sakit..
Tak berape sihat lately especially today, sampaikan aktiviti harian tak smooth. Tapi alhamdulillah dapat jugak habiskan puase walaupun tak larat..

Sambung belajar..
Antara kemahuan dan fikiran...antara impian atau pengorbanan

Financial
Tak de dugaan pun.. hehe :p Cume bulan ni tak dapat nafkah.. heheheh :D

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez