Sunday, October 03, 2004

Hartz Chicken Buffet

Semalam mira dengan satu family bergumbira dekat Berjaya Times Square tapi bukannye nak enjoy die punyer roller coaster ke ape, cume untuk satu bende je, MAKAN.. Semua ada, kecuali Jiji dengan Saffuan. Jiji tak boleh nak balik dari Muadzam sebab die banyak keje nak buat, Saffuan tak join sebab die penat buat keje, nak relaks. Hmm

Mira pilih Hartz Chicken Buffet, mule-mule ingat nak pergi Sunway Pyramid, tapi bile Karen (my colleague) said, Times Square pun ade, so its better for me to go there. Lagi dekat dengan rumah. Sebenarnyer nak pilih makan kat mane sikit punyer susah, sebab kene make sure, Shahiran boleh makan. Adik aku yang sorang ni susah gile nak makan, bukannyer die tak kuat makan. He is too simple when we talk about food. He cannot eats anything that has been modified, macam sate ke ape ke, tu sume die tak leh makan. Kalau kat rumah, dari die pandai makan sampai sekarang ni, mesti ade antara ayam goreng, sayur bayam, tu pun bayam colour merah bukan hijau, lepas tu ikan keli goring, ikan sardine, ikan sardine goring dengan telur goring. Tu jer die boleh masuk. Nasi pulak kene nasik putih, takleh nasik kaler-kaler. Kalau pi kenduri, orang lain amik nasik minyak ke ape, die tak, mesti kene amik nasik putih. Sebab tu kene carik restoren yang die boleh telan n makes him happy. So, mira pun pilih Hartz Chicken Buffet.

So, sampai kat sane, punyer laa pusing-pusing nak carik mane kedai ni, dah la semua orang first time masuk Times Square. Sampai kene pecah due group carik mane kedai ni, last last senang tanye je kaunter pertanyaan. So sampai je, tau tak, orang lain semua amik yang best-best, Shahiran je amik nasik putih dengan ayam goreng. Hai budak ni.. takpe janji mira happy die kenyang.

Tengah sibuk-sibik layan adik-adik, tak sedar pulak telefon dok bunyi-bunyi. Ade 9 kali missed calls..hehe dari sape lagi, dari Dearie. Kene marah jap. Sorry tak perasan. Sampai je tengok die muke masam, hehe, ampun bang!! Tak sengaja.. nasib baik makan still boleh jalan lagi. So kiterang semua makan sampai 2 jam kat situ. Sampai dah tak boleh nak masuk ape lagi, baru keluar. Haa lagi satu, Shahiran, orang lain amik air best-best, die mintak air suam. Heheh This boy, senang nanti bini die esok..

Lepas habis je makan kat situ, kiterang pi singgah jap tengok Malaysian idol kat situ, Sempat la tengok show yang best best, from Dina , Jac n Vick. Tapi lagu derang amik same je dalam konsert. Tak lame pun, mama dah ajak balik sebab hari nak dekat hujan. Tapi mira tak ikut laa, sebab Dearie tahan.. suruh ikut die balik.. hehe..

Kiterang lepas tu pi Low yat, beli laa memory stick untuk kamera, beli cdr, beli cd holder, beli pen drive untuk baba dengan beli educational software untuk Ika. Nampak macam kejap je kan, tapi kan lame gile, almaklum Dearie punyer favorite place, so terpakselah singgah kat setiap kedai.. Itulaa kalau berlakikan orang yang suke computer :D..

Balik-balik, tengok-tengok Ani ade kat rumah, patut pun baru pukul 8 mama dah telefon suruh balik n tanye kenape balik lambat. Dah lame dah mama tak bagi warning call macam tu. Rupe-rupenye ani datang dengan mak n ayah die dengan Andak. Borak lame jugak dengan Ani tapi lebih banyak cakap pasal kerje. Lepas je Ani balik, terus tertidur, dengan lampu terbukak sampai laa ke pagi. Nasib baik Mama tak perasan, kalau tak best tu dengar story telling. Hehe

Anyway, rase seronok laa kirenyer, sebab nyer, walaupun gaji tak banyak, tapi rase best laa, at least satu family boleh rase duit gaji mira yang tak seberape ni, even I can give monthly pay to my parents walaupun tak seberape. Itu yang mira nak, sikit duit tapi boleh berjase pada keuarga kite. As advertisement, kalau nak belanje family, pergi la kat Chicken hartz Buffet, sebab berbaloiiiii sangat especially kalau ade adik beradik kite lebih kurang same dengan Shahiran. Seronok tau tengok derang kenyang dengan duit yang kite belanje..heheh

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez