Tuesday, October 12, 2004

At office

Im in the office, class start at 7.30pm. I know its sound weird when class starts at 7.30pm but usually i will begin the lecture at 8pm so they have an ample time for Maghrib prayer.

hehe, just talked to one lecturer and he is willing to take over my class, so it means, next week, i dont have evening class on Tuesday.. Tadi saje suruh die guess berape umur i and he said im 26!! waaa tuanyer muke cik mira!! Oh tidak!! Anyway, Yahoo!! dapat laa nak terawikh ngan family. So it means, hari rabu je laa i miss terawikh.

To be honest, kadang2 tu jadik lecturer kat kolej ni rase bersalah jugak, mane tak nyer, class die main langgar je time sembahyang.. kalau lecturer bukan islam, memang die tak kisah la bile kelas tu, kite yang islam ni rase bersalah sebab student kadang2 tak solat. Kalau break 7.30 bukannyer derang cari surau, tapi cari kedai mamak depan kolej ni. Hmm.. tu yang sedih tu. nak tego, kadang-kadang tu i ade jugak la kekuatan nak cakap, tapi bukan setiap kali kelas la. Derang pun bukannyer lepas sekolah, sesetengah dah jadi mak orang.. Hmm, berdoa semoga mereka ubah care hidup. Bukannya ape, sembahyang tu tiang agama, yang membezakan kite dengan orang bukan islam ialah solat. Perkara pertama yang Allah tanya kite adalah solat. Kalau solat kite sempurna, insyaAllah kite ada harapan nak cium bau syurga.

Memang la alim mira tak takat mane, tapi macam sedih la, bende berlaku depan mate kite. Surau dekat kolej ni memang sunyi sepi, boleh tau sape "regular customer". mane tak nyer, surau laki ngan perempuan campur. Tu pun antara bende yang mira terkejut mase first-first keje kat sini. No divider at all. tapi memang dah faham-faham sendiri, kalau perempuan masuk, laki akan tunggu sampai perempuan keluar.

Harap-harap ade jugak student mira yang browse website ni. To all my students, my responsibility is not only to give you a new knowlege but also to guide you to the right path. Hope you can understand what i mean. Takut nanti, mase akhirat esok, Allah tanye, what is your contribution to Islam and i could not answer that question. -Ms Amira- (they call me miss amira :D)

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez