Tuesday, August 31, 2004

hi my dear... eheh....

hmmm.... lame dah tak update nie... my last post is in May.... cian my dearie update sorang sorang...

hmm.. alot of thing happen since then... yang gembira ada.. yang sedeh pun ade... yang gembira --> tunang.. my graduation (thanks sayang sbb teman kite mase graduatioon) ... my comel punye graduation.... sape sape nak nengok gambar 3 event tue meh nengok kat galeri gambor yahoo http://photos.yahoo.com/drziner

yang sedeh plak... ada rakan sekerja PPK yg dah menemui Ilahi sbb accident kat bentong pd 18 June.. al fatihah buat allayarham rizal dan syed.. ini sebahagian asam garam alam pekerjaan... mmg nature keje kat ppk require us to travel alot.. ye laa.. traffic light kan ade kat satu msia... kene laa pi satu msia...

tup tup... dah nak masuk bulan ke 5 dah dok legenda .. la nie ade 5 dah classmate masuk legenda... proses pengkronian.. hehhe... berkongsi rezeki.. ape salahnya... tapi akhir akhir... dah terasa boring plak dok sinie.... bile laaa nak confirm nie..

the thing that prompted me to write tonite... is when i read a journal article from IEEE journal ... mlm nie dapat password IEEE Xplore from one library IPTA yg letak password die kat website.. ape lagi.. sementara dok kat umah.. sebat jerk laa... tengah dok browse browse.. sekali ade terserempak ngan conference yg author die nama melayu.. bila bukak.. lecturer usm rupenye... die tulis bout dynamic honeypot (Honeypots: why we need a dynamics honeypots? by Budiarto, R. Samsudin, A. Chuah Wee Heong Noori, S. ) .. memula bangga gak sbb ade gak lecturer msia yang penulisannya dilistkan kat IEEE Xplore.... dlm bidang yg agak sket plak penerbitannya dlm bidang akademik plak tue.... tapi yg sedehnya... bile baca article tue... its actually a rewrite of an article by lance spitzer on the same topic.. i'ved read that article during my master thesis research on honeypot .. tetapi article tue tak pula di listkan sbg reference.. and artikel nie lebih kpd menceritakan technical explanation bout dynamic honeypot(yg dicedok dari artikel oleh lance spitzer) ... bukan tentang mengapa architecture itu diperlukan seperti yg tertera di dalam titlenya...selain tue dlm article tue langsung tak citekan reference.. yg ada hanya reference di hujung article... macam tahap artikel utk majalah jerk... muskil gak.. takkan lecturer usm wat journal utk conference camnie (the 1st two name is lecturer).. or student die yg buat.. rasanya student kot yg wat.. tapi the lecturer must control laa the quality... takkan reti nak amik nama jerk... nanti maruah yg tergadai.. kalo org kate artikel tue ciplak.. yg kene nama yang awal awal itu laa... bukan yg belakang belakang..

hmm.. till next time.. see u tomorrow yang...

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez