Friday, May 21, 2004

Happy Birthday Hana

HanaNurhana Bt Baharudin, my bestest friend ever and she will always be on top of the list of my friends. Ok, she just reached 22 on 20 May and I know this post its one day late, sorry sangat hana, i ade paper yesterday, so quite bz last couple of days and not to mention network is really really awful.

Yerp, talking about hana, she just like my twin and again and again I love to give one statement "tapi bile dah besar dah tak nampak macam twin dah sebab I makin kembang". A lot of precious moment we did together especially during our school days. Dulu, I dah pernah post my relationship about hana, but that was in previous website which already considered as "my deleted memory" so it is new here.

Let me refresh one by one how did I knew this girl...

That time I were in Standard One and we were in different class. I was in 1 anggerik while she was in 1 raye. I never knew who this girl was until one time, my friend told me, (during recess) "Wan "they used to call me Wan during primary school) tu la Hana" and I was not sure what was my expression that time but most probably - "Oh, ok" and I could not remember why my friend mentioning about Hana. The story ended up there.

Masuk darjah due, kiterang in the same class - 2 raya. This is where I met beautiful young lady :) kiterang duduk sebelah-sebelah tapi mase tu tak de ketara sangat orang cakap muke kiterang same. From there, we became close friend until now. Mase dalam darjah due, ingat lagi tak Hana si Amirahman (dunno where he is rite now) :) , die jadi ketua kelas and cikgu fatimah. Mase kecik-kecik dulu suke sangat tulis name budak bising dekat papan hitam bile time cikgu takde and always volunteered myself to do that job.. hehe, tapi biase laa bile jadik tukang tulis name tu, kroni laa, kawan-kawan kite tak tulis tapi mase bile ntah, tak tau sape tulis name, and then cikgu fatimah mase tu mood die tak baik kot, die denda sape yang ade name kat blackboard tu. Cikgu tu cubit pulas-pulas kat perut, alaa cubit yang kecik-kecik tu. Sakit woo mase tu..

Masuk darjah tige, hehe lagi best, konon-konon rase dah besar sikit, senior sikit laa mase tu sebab mase tu sekolah petang, so paling tue budak darjah tige. Mase tu I jadik pengawas, tak tau laa mase tu kenape suke sangat jage pintu gate sekolah - hari jumaat datang sekolah kul 12 lebih, then sanggup jage pintu sampai habis orang sembahyang jumaat. (sebab tu laa, kulit I gelap) Hehe, hana laa kadang-kadang tukang teman.. kan kan :) mase ni jugak hana selalu update cite mak die tengah mengandungkan adik die. Oh ya, I remember kenape my friend mention bout you mase darjah satu, die tunjuk tu laa hana - anak tunggal.. kalau tak silap laa..

Darjah empat, kiterang dah pandai sikit suke orang ni suke orang tu.. haha.. ingat tak mase darjah empat ni, bile sebut ade je bende pasal hijau (hana) ke biru (me) ke and merah (alaa dengan budak taman tar tu) tige – tige akan "Ehem-ehem" sebeab mase tu obses sangat dengan rumah sukan. darjah empat ni rase macam adventure sikit. Ingat tak hana, Sophie pernah bawak kite pi kat kawasan hutan kat belakang sekolah dengan baju sekolah. Sekali dah masuk tu, berape kali ntah masuk situ dengan baju-baju sekolah. Tak tau laa hutan kat belakang sekolah tu ade lagi tak sampai sekarang. Then kitenyer group suke sangat main masuk-masuk meje dekat satu kelas yang memang simpan meje-meje yang tak pakai and terletak dekat kelas yang memang dah tak gune. Kalau piker-pikir balik, berani nyer kite kan, dah laa kelas tu orang tak gune, sesuke hati je kite main masuk-masuk bawah meje dengan paku-paku lagi + dengan baju sekolah. Hana, I still remember when u told us that u got a brother, I mean how happy you are that time.. 5 januari 1992...

Darjah lime, kite tusyen same dengan Uncle. Mase ni hana uncle bagi gelaran Hana-murugaya. Murugaya tu jaga dekat sekolah (hahaha). Mase tusyen ni laa hana memang rajin sangat datang rumah, mira pun mase tu, suke sangat ikut hana balik jalan kaki, darjah lime kalau tak silap hana datang sekolah naik basikal. Mase tu I naik bas sekolah, tapi boleh bilang dengan jari bape kali sangat time balik, I naik bas sekolah. Tapi bile sampai rumah Rais yatim tu, hana ikut kanan, I ikut kiri, tapi kekadang hana balik rumah opah die. Ooh rumah opah hana dekat je ngan rumah kite.. Both of us memang close dengan family masing-masing.. my siblings panggil hana kak chor- name yang hana tak suke dengar .. hahaha... Rasenyer mase darjah lime ni laa orang dah start banyak cakap kite kembar. Maybe selalu sangat buat bende same-same.. even our parents pun cakap kan.. haha mase kat tusyen banyak bende, ingat tak dengan abang-abang kat tusyen yang mase tu dah form 5. that time we were just standard 5, tapi saham dah boleh tahan dah kan,.. hahahaha (sorry yang, ni refresh balik - jgn mare)

Darjah enam, lagi laa banyak, mase ni hana dah jadi pengawas tapi sebenarnyer kite ni pengganas kan.. haha.. mase tu both of us gile kuase, banyak betul pegang jawatan-jawatan kat sekolah.. hana remember tak that time, setiap ape yang I masuk, kene jadik bendahari, 1 2 je jawatan lain.. so banyak betul kene simpan duit.. kalau dalam kelas 6 raye tu, rasenyer meje kitelaa paling meriah dengan gabungan si yamin, yati and deb.. woo meriah.. maklum laa duduk belakang sekali dalam kelas tapi pergh.. cikgu salbiah selalu "yang belakang tu ..." cikgu salbiah mase kiterang darjah enam tak pernah betul recognize kiterang mane satu.. Selalunyer sape yang jumpe both of us jarang2, memang susah nak cam, tapi kalau dah kenal rapat, orang akan tak same pun muke..

Ok, form 1 form 2 form tak de bende sangat nak cite sebab kiterang sekolah lain-lain. Hana masuk SMK hulu kelang, and mira masuk SMK Taman Melawati, tapi we still updated masing-masing. Mase tu tinggal sekawasan lagi, cik hana ni laa yang ajar cik mira tengok wayang. Kalau nak tau, my parents kalau bab2 nak keluarrumah ni memang straight sikit laa (sampai sekarang) compared to hana's parents. Mase tu nak keluar tengok wayang, banyak betul syarat my mum kasik, one of it, kene potong rambut dulu baru leh tengok wayang, so hana ni laa sanggup teman kan dari jauh, pi kat atas seven eleven tu potong rambut. Pastu baru boleh pi tengok wayang theatre 3 ampang point tu (dah tak de dah sekarang) nak tau cite ape kiterang tengok Bisikan Cinta. Maria Farida & Azhar Sulainman. Hahaha. Oh, hana ni jugak laa ajar I macam mane nak naik bas, sebab selalunyer kalau nak pi mane-mane, my parents yang amik n anta. Kalau tak sampai sudah tak reti.. hehehe

Masuk Form 4, tak sangke pulak both of us dapat same school. MRSM Jasin. so as usual, kiterang rapatttt balik. Malam sebelum nak tolak pi MRSM tu, asyik janji je nak sampai same-same kat MRSM, so boleh dapat bilik dekat-dekat. Sekali hana sampai awal than me, so bilik lain-lainlaa.. nasib baik kan, kalau tak, tak berkembang.. Tapi macam mane pun, kite still same-same jugak. Pergi prep sampai ke form 5, kene ikut turn, hari ni I hantar hana pi kelas dulu, esok nyer hana anta i, macam couple kan.. hehe. Hantar dobi sekali, tapi banyak kali jugak la hana tolong anta kan sebab I selalu siap lambat.

What I could say, hana is very very disciplined and that's why she deserved what she has now. Tapi mase kat jasin laa, that's make us different kan :).. u r an excellent student.. really excellent.. she among the top 10 out of 300+ students, so imagine laa.. me, tak tau laa orang ke berape.. *sigh*. Tapi tak pe laa, rezeki masing-masing, but if I could turn back time, of cos I want to be at the same pace with u. But doesn't mean I dint enjoy my life at Jasin, I did, sangat-sangat.. kehidupan kat asrama memang lain, where we treasure our friendship. Tapi kat post ni tak nak laaelaborate pengalaman kat jasin..

Although now hana is pursuing her studies at university of Sheffield, but our story is always updated. Kalau hana balik Malaysia, kiterang tak pernah miss seeing each other. Anyway hana, ape-ape pun yang jadi lepas ni, u r still my best friend ever.. hehehe.. orait, this is my longest post ever.. heheh :) ok rase cukup laa kan.. ok, happy birthday moga panjang umur dan murah rezeki. May Allah bless all of us.. and good luck for your final exam.. MISS YA!! MUAH!!

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez